Skip to main content

Het risico om een seksuele overdraagbare aandoening op te lopen bij het hebben van onveilige seks tijdens een vakantie blijkt vele malen groter te zijn dan thuis. Als je in het buitenland bent en onveilig vrijt met een vakantieliefde heb je statistisch gezien drie keer zoveel kans om een SOA op te lopen. En de cijfers zijn quasi schokkend: naar schatting gebruikt zo’n tweederde van vakantiegangers geen condooms of andere anticonceptiemiddelen. Onder jongeren spelen factoren als alcohol-, drugsgebruik, vrijheid van de bekende sociale limieten in het thuisland en sociale druk van mede feestgangers een grote rol. Daarmee neemt de frequentie van risicovol gedrag, ook op het gebied van de liefde bedrijven, beduidend toe.

Mocht jij in een vergelijkbare situatie zijn gekomen, is een SOA test niet overbodig. Sommige SOA vormen tonen niet direct fysieke symptomen, maar je kunt er desalniettemin aan blootgesteld zijn geweest. Wees er zeker van dat, wanneer je weer thuis bent en een ziekenhuisbezoek brengt voor een SOA test, dat de test allesomvattend is. Dus ook gonorroe, chlamydia, syfilis en HIV omvat als testfactoren. In de loop der jaren zijn de laatstgenoemde aandoeningen bij vakantiegangers in rap tempo gestegen.

Maar dat is niet alles, hoe zit het met DNA?

DNA en vakantieliefde? Mocht je niet direct de link proeven en als vrouw zijnde bij terugkomst van vakantie een zwangerschapstest gedaan hebben, weet je misschien wel hoe laat het is. Eenmalig de liefde bedrijven met een vakantie vlam kan grote gevolgen hebben. Sommige jonge moeders kiezen voor abortus. Anderen zijn dankbaar voor wat de natuur hen heeft geschonken, maar willen toch weten wie de vader is. Zeker vrouwen die regelmatig van partner wisselen kunnen er soms geen vinger op leggen wie de vader is.

 

Vaderschapstest voor gemoedsrust of rechtsgeldigheid

Er is niets makkelijker dan je gemoedstoestand gerust te stellen door een klik op de knop. Online kun je discreet DNA testen en vaderschapstesten bestellen bij erkende bedrijven met medische certificaten. Hierbij wordt het DNA van je kind met het DNA van de vermeende vader naast elkaar gezet en kun je antwoord krijgen op de vraag “Is hij wel de vader?”

Je hebt 99,99% betrouwbaarheid in de uitslag. Naar de gemoedsrust, die een vaderschapstest jou zal geven, heb je ook de optie om iets meer te betalen voor een test die ook nog eens rechtsgeldig is. Dus mocht je ooit tot een juridische procedure leiden heb je altijd medisch bewijs achter de hand.