Skip to main content

Heb je nog foto’s van je vakantie aan de Italiaanse Rivièra? Of heb je de volgende trip naar Japan al gepland en ben je van plan om daar een heleboel foto’s te maken? Vakantiefoto’s zijn de mooiste ode aan betere tijden; toen je de hele dag vrij had om leuke dingen te doen en even niet hoefde te denken aan alledaagse verplichtingen. Een manier waarop je deze herinneringen kunt herleven, is bijvoorbeeld een mooi fotoboek maken. Daarover lees je hieronder meer. Ook lees je over vier andere manieren waarop je je eigen, persoonlijke ontsnappingsluikje kunt creëeren naar jouw favoriete vakantiemomenten.

Een fotoboek

Een van de beste manieren om je vakantiefoto’s vaak en met veel plezier terug te kijken is door er een fotoboek van te maken. Je gebruikt je foto’s op deze manier om echt het verhaal van je vakantie te vertellen. Ook leuk is dat je je vrienden en familie mee kunt nemen in dit verhaal, door samen je fotoboek door te bladeren. Fotoboeken zijn er in veel varianten en je vindt er daarom altijd eentje die goed past bij het vakantieverhaal dat jij wilt vertellen.

Afdrukken

Ook kun je de foto’s laten afdrukken. Denk bijvoorbeeld aan een serie ingelijste vakantiefoto’s langs de trap. Zo lijkt het, elke keer als je de trap op- of afloopt, alsof je de vakantie opnieuw beleeft. Of wat vind je van een collage; een bundeling van je mooiste foto’s in één kunstwerk. Een vakantiefoto van de kinderen voor opa en oma? Druk hem af en laat de kinderen een lijstje uitzoeken.

Aan de wand als decoratie

Een grootse foto verdient een prominente plek. Heb jij een vakantiefoto die wat jou betreft niet groot genoeg kan? Maak er dan wanddecoratie van. Dit is mogelijk met verschillende materialen, dus je kunt zelfs kiezen op welk materiaal (bijvoorbeeld canvas, aluminium of hout) jouw foto het meest straalt. Hang de deco vervolgens op een mooie plek, waar iedereen het de hele dag kan bewonderen. Een mooie foto kan op deze manier aan elke ruimte iets toevoegen.

Je persoonlijke kalender

Ben je al aan het aftellen naar je volgende vakantie? Streep de dagen weg op je eigen, unieke fotokalender. Kies je twaalf mooiste vakantiefoto’s uit en beleef elke maand een andere reisherinnering. Zo weet je precies wanneer je vertrekt naar de volgende bestemming. Buiten dat deze kalender zorgt voor een (zonnig) puntje op je horizon, is het ook een handige en prettige manier om de verjaardagen van al je vrienden en familie te organiseren.

Vrolijke wenskaarten

Tenslotte kun je al je fijne vakantieherinneringen delen met je vrienden en familie, door er persoonlijke wenskaarten van te maken. Wil je iemand geluk wensen of je hele vriendenkring kerstkaarten sturen; wat is er dan leuker dan een persoonlijke kaart? Het laat zien dat je aan ze denkt en om ze geeft.

 

Dus lijst jij je vakantiefoto’s in of hang je ze aan de wand als decoratie? Maak je er persoonlijke wenskaarten van of een kalender mee? Of wil je toch liever al je foto’s bundelen en daarmee een fotoboek maken? Het kan allemaal.