Skip to main content

Ben je nog op zoek naar een vakantiebestemming voor de aankomende zomer? Heb je nog geen idee waar jouw vakantie je dit jaar naartoe zal brengen? Lees dan snel verder voor wat inspiratie. Normaal gesproken heb je een aantal usual suspects op het gebied van zomervakanties. Landen zoals Frankrijk, Spanje, Turkije, Griekenland en Italië doen het altijd goed als het gaat om vakantiebestemmingen. Dat kan ook niet anders, want deze landen beschikken zowel over uitzonderlijke steden als over heerlijke badplaatsen waar je perfect kunt ontspannen. Daarom worden hieronder een aantal non-conventionele vakantiebestemmingen voor aankomende zomer voor je op een rijtje gezet.

Gambia

Het continent Afrika is al jaren in opkomst als vakantiebestemming. Dit continent is dan ook gevuld met mooie landen waar je een aantal van mooiste stukjes natuur ter wereld kunt vinden. Een steeds populairder wordende vakantiebestemming binnen Afrika is Gambia. Dit gastvrije land staat bekend om zijn genereuze mensen, die bij elke toerist een lach op het gezicht zullen toveren. Maar het land heeft nog meer te bieden: schitterende witte stranden gevuld met palmbomen, mooi ongerepte natuur, safarimogelijkheden en aangename steden gevuld met bruisende marktjes.

Malta

Ook binnen Europa valt er nog een hoop te ontdekken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een vakantie naar Malta? Dit eiland bevindt zich in de Middellandse Zee, dus je weet meteen dat het hier wel goed zit qua weer en mooie stranden. Maar ook de steden van dit eiland mogen zeker niet vergeten worden. De hoofdstad Valletta is niet voor niets verkozen tot de culturele hoofdstad van Europa, met haar kleurrijke en pittoreske centrum.

De Kaapverdische Eilanden

Als je een heerlijke zomervakantie vol zon, zee en strand zoekt, maar tevens op zoek bent naar een onorthodoxe vakantiebestemming, zijn de Kaapverdische Eilanden misschien wel een goede keuze voor jou. Het weer is hier continu heerlijk, en tijdens een vakantie hier word je continu op je wenken bediend. De ideale locatie is je even helemaal wilt relaxen.