Skip to main content

Vakantie op Villapark de Weerribben

By 25 januari 2021Vakantie in eigen land

Mijn vakantie op vakantiepark Villapark de Weerribben.

Ik ben met mijn familie afgelopen zomer naar Villapark de Weerribben geweest in Paasloo, ik had nog nooit gehoord van het dorpje, natuurlijk wel van het Weerribben gebied maar ik wist er niet veel van. Hierdoor was ik erg benieuwd!

Bij aankomst werden we heel vriendelijk ontvangen en kregen we een gratis welkomstkoffie bij het restaurant. Dit was erg leuk na de “lange’’ autorit. Het park zag er mooi uit en het was druk op het park met de aankomsten, ondanks dat nam iedereen de tijd om ons alles uit te leggen. Toen we aankwamen in het huisje zag het er super leuk uit, we hadden een huisje aan het water en dit beviel zeer goed!

Nadat we alles hadden uitgepakt zijn we een rondje over het park gelopen, het park ziet er heel mooi uit met alle visvijvers en tuinen. Er zaten mensen aan het vissen en kinderen aan het spelen, het was erg gezellig. Ondanks het volle park kon je ook  genieten van de rust en de natuur.

De eerste dag na aankomst hebben wij fietsen gehuurd bij de receptie om de omgeving wat te leren kennen. Hier konden ze ons veel vertellen over de verschillende fietsroutes rondom het park. Zo kun je echt het Wieden gebied in of toch richting de Rottige Meente. Beide een echte aanrader! We besloten de fietsen de hele week te houden aangezien er nog veel meer was om te zien.

De tweede dag werd ons aangeraden om naar het plaatsje Giethoorn te gaan, wat ook wel het Venetië van Nederland wordt genoemd. Het was een prachtige dag en we besloten ook een bootje te huren bij een van de vele botenverhuurders. Dit was een ontzettend goed idee, het dorpje ziet er prachtig uit met alle grachten en bruggetjes. De mensen waren vriendelijk en het bruiste van het leven. Dit is ook echt een must do ervaring!                                                                                                                                       ’s Avonds besloten we wat te gaan eten bij Restaurant dat bij het park hoorde, het Binnenhof.  Daar hebben we heerlijk gegeten op het terras aan het water, de serveerders waren vriendelijk en het eten was erg  lekker. Ik ben voor  het Menu Paasloo gegaan, dit bestond uit een runder carpaccio vooraf en een biefstuk met frites als hoofdgerecht en als nagerecht capprizzio.

De derde dag zijn we gaan klimmen in het Klimbos, dit ligt achter het park en is lopend bereikbaar. Als parkgasten kregen we een Kortingscode en konden we online de kaartjes kopen. Dit was ook echt een leuke ervaring! Eerst kregen we instructies en moesten we een oefenparcours afleggen, daarna mochten we het echte parcours op.

Na het Klimbos besloten we bij het huisje te blijven, het was erg warm en de kinderen besloten met de kinderen van de buren om met een rubberbootje het water op te gaan. Zij hadden de grootste lol.  Om half zeven zijn we naar de kinderbingo in het restaurant gegaan, helaas hebben we niks gewonnen maar de kinderen vonden het erg leuk.

De vierde dag was het weer erg warm en besloten we naar het strand te gaan. We zijn toen naar een strandje bij Belterwijde Giethoorn geweest. We hebben ons erg vermaakt hier. We hebben heerlijk kunnen zonnen en zwemmen. Na de tijd zijn we bij het Eetcafe Giethoorn gaan eten. (dit hoorde ook weer bij het restaurant van het park) hier hebben we ook ontzettend lekker gegeten! Ik had hier een mosterd soep vooraf en een chicken burger als hoofgerecht met dipping strips. (een soort van frietjes) en als nagerecht had ik een rockslide Brownie met vanille ijs en slagroom.

De vijfde en laatste dag hebben we alles opgeruimd aangezien we om 10 uur weer uit moesten checken. Toen hebben we ook gebruik gemaakt van de broodjesservice van het park. De broodjes werden versgebakken gebracht.

Met het uitchecken hebben we ook verteld wat een heerlijke vakantie wij hebben gehad, dit vonden ze erg fijn om te horen en wij gaan zeker nog een keer terug komen!

We hebben het allemaal heel fijn gehad en wij hebben genoten van de mooie omgeving, dit is zeker een aanrader!