Skip to main content

Wil je een vakantie naar Ibiza boeken en ben je op zoek naar tips en hints om je reis zo goed mogelijk te plannen, dan ben je in bij dit artikel aan het juiste adres!

 

Tip 1: Huur een auto!

Ibiza is een vrij groot eiland dat moeilijk met taxi’s en het openbaar in zijn geheel te bereiken is. Een auto huren op Ibiza is daarom een must! Je kan op deze manier naar alle verborgen schatten van het eiland en je bent altijd flexibel qua reistijden. Er zijn op het eiland veel bedrijven die verhuur van auto’s organiseren; maar kies voor SunnyCars of Car Del Mar!

 

Tip 2: Boek strandbedjes van tevoren

Het kan op Ibiza erg druk zijn, voornamelijk in het hoogseizoen. Het is daarom verstandig om op de prachtige stranden altijd bedjes te reserveren. Dan kan je ’s ochtends relaxed doen en vóór 12:00 naar het strand. Dan ben je altijd verzekerd van een topplaats, hiervoor worden geen extra kosten in rekening gebracht.

 

Tip 3: Reserveer bij de restaurants

Er is niets vervelender dan zonder plan rond te lopen door de straten. Het is daarom verstandig om bij de populaire restaurants een tafel te reserveren zodat je daar altijd welkom bent. Bij sommige restaurants (Bambuddha bijvoorbeeld) rekent men een bedrag om te reserveren als ‘borg’. Er zijn hier té veel no-shows geweest waardoor het restaurant genoodzaakt is hier iets voor te regelen. Maar het is absoluut de moeite waard!

 

Tip 4: Kies de beste vluchttijden!

Helemaal in de zomer gaan er heel veel vliegtuigmaatschappijen naar Ibiza. Het is verstandig om goed te kijken wanneer deze vluchten gaan. Als je bijvoorbeeld niet al te lang gaat kan je bijvoorbeeld kiezen voor een heenvlucht om 05:30 en een terugvlucht van 23:30; zo haal je het maximale uit je vakantie op Ibiza!

 

Tip 5: Huis huren; controleer de aanbieder

Er zijn de afgelopen jaren veel mensen op Ibiza aangekomen met de gedachte dat alles goed geboekt was. Echter zijn er veel mensen in trucs van oplichters getrapt en hebben grote aanbetalingen gedaan zonder dat zij écht een huis hebben gehuurd. Het is belangrijk om een verhuurder op betrouwbaarheid te controleren voordat je echt een overboeking doet!

 

Tip 6: Stappen op Ibiza? Koop online tickets

Vaak zijn kaartjes voor clubs online goedkoper dan wanneer je deze aan de deur of op straat koopt. Zorg dus voordat je op vakantie gaat dat je tickets heb gekocht voor de mooiste feesten op Ibiza, zo voorkom je dat je extra kosten maakt!

 

Tip 7: Bezoek IbizaMagazine.nl en lees je in

IbizaMagazine.nl is een hele uitgebreide website over Ibiza. Hier staat heel veel informatie en kan je leuke artikelen lezen over van alles op Ibiza. Bijvoorbeeld over de streekproducten, trouwen op Ibiza of over de mooiste stranden van Ibiza. Op deze site staat een top 10 van mooiste stranden en kan je exact zien welke voorzieningen de stranden hebben.