Skip to main content

Vakantie in vakantiepark Giethoorn

By 25 januari 2021Vakantie in eigen land

Met mijn familie ben ik afgelopen zomer op vakantie geweest op vakantiepark Giethoorn, een ontzettend leuke vakantie was dit, en dit deel ik graag!

Mijn vakantie begon afgelopen augustus, ik ging op vakantie met mijn kinderen, ouders en man. Wat hebben wij een plezier gehad!!

 

Toen we aankwamen op de parkeerplek bij Restaurant t vonder was het best druk, gelukkig moest bijna iedereen naar Vakantiepark Giethoorn, dus we konden het makkelijk vinden. Bij aankomst werden we buiten ontvangen in verband met de corona maatregelen. Best een creatieve oplossing voor de omstandigheden. We kregen het incheck praatje buiten met een groepje, vervolgens kregen we onze welkomstenvelop en onze sleutels.

 

We hadden een 6 persoons woning geboekt, de woning stond er mooi bij, lekker aan het water en we hadden een mooi terras, en ja zelfs een boot! De uitleg van de elektrische sloep kregen we iets later rond 4 uur. Hier legden de bootjongens ons uit hoe alles werkte, en dat we hun konden bereiken mocht er wat zijn. Dit was ook wel een fijn gevoel aangezien geen van ons ooit had gevaren.

 

Eenmaal uitgepakt gingen de kinderen spelen op het park, en wij deden een drankje in de warme zon. Het was supergezellig om iedereen in de weer te zien met de boten, kinderen en hondjes. We maakten grapjes met onze buren over de grappige voorvallen haha!

Die avond zijn we Giethoorn ingegaan en hebben we wat gegeten in een Restaurant in het Centrum. Het was best druk daar maar ondanks dat kregen we erg goede service van de serveerders. Het eten was ook erg lekker!

 

De volgende dag zijn we gaan varen met iedereen, eerst door Giethoorn waar het af en toe best lastig was om je door de grachten te vervoeren, wij waren dus niet de enige die nog nooit eerder hadden gevaren. Giethoorn is een prachtig dorp en een echte parel van Nederland. Ik zou eenieder aanraden hier een bootje te huren!

 

Na alle grachtjes zijn we naar het meer de Bovenwijde gevaren. (Dit meer ligt aan het park) Hier hebben we heerlijk genoten van de zon, en af een toe een duik genomen. Vervolgens zijn we naar een van de eilandjes gevaren en hier hebben we heerlijk gepicknickt!

In de avond zijn we gaan eten bij het Restaurant Burgers & Grill van het park. Hier hebben we, je raad het nooit burgers gegeten haha! Ook dit was erg lekker, het was erg gezellig op het terras en het personeel maakte de avond compleet. De kinderen konden nog lekker spelen op de speelzolder van het park, dus hier had je geen omkijken naar.

 

Aan het eind van de dag waren de kinderen en wij doodop, en dus zijn we vroeg naar bed gegaan.    S ‘ochtend vroeg werden om 09:00 versgebakken broodjes bij ons gebracht door het restaurant. (Nadat we die de vorige dag hadden besteld) Ook dit was ideaal! Na het lekkere ontbijt zijn we weer heerlijk gaan varen.

 

Zo hebben we bijna onze hele vakantie doorgebracht, genietend van de eindeloze service van het park, varend door de smalle grachten en het grote meer. Fietsend door Nationaal park de Weerribben en wandelend door de mooie omgeving! Dit is een prachtige plek om je vakantie door te brengen en een park waar wij ook zeker gaan terugkomen!!