Skip to main content

Vakantie in Twente

By 12 september 2017Topbestemmingen

Twente is een van de mooiste regio’s van Nederland om een ontspannen vakantie te vieren. De streek kenmerkt zich door veel groen, een mooi glooiend landschap afgewisseld met gezellige en karakteristieke dorpen en steden.
Met name voor wandel- en fietstochten is Twente erg geschikt. Er zijn vele fietsroutes beschikbaar door het mooie licht heuvelachtige landschap. Het landschap staat bekend om haar essen, houtwallen en afwisseling. Meer dan duizend jaar kleinschalige landbouw hebben Twente een mooie vorm gegeven waar het ontspannen vakantievieren is.

Noord-Oost Twente
Met name Noord-Oost Twente is het meest in trek bij toeristen. Dit gedeelte van Twente is ook uitgeroepen als Nationaal Landschap en verdient zodoende extra aandacht van de Nederlandse overheid.
De plaatsen die men hier vindt die het bezoeken waard zijn zijn onder meer Denekamp, Ootmarsum, De Lutte en Oldenzaal. Denekamp is een gezellig dorp met aan de rand een prachtig kasteel en landgoed (het Singraven). Ootmarsum is een prachtig stadje met veel kunstgalerijen. Oldenzaal is een bourgondische stad en de oude hoofdstad van Twente. Bij De Lutte vindt men het Lutterzand, een uitgestrekt natuurgebied.
Vakantiehuizen in Twente
Er zijn vele overnachtingsmogelijkheden in Twente. Naast hotels en vele bed&breakfast locaties zijn er ook vele vakantiehuizen te huur in Twente. Een vakantiehuis in bijvoorbeeld Denekamp biedt een ideale uitvalsbasis om de streek Twente in alle richtingen te ontdekken. De Duitse grens is vlakbij, wat een internationale fietstocht deels in Duitsland mogelijk maakt.
Twente kent verder vele welness-oorden en sauna’s wat een ontspannende vakantie compleet maakt. Loskomen van de dagelijks hectiek kan ideaal in het oosten van het land: Twente jezelf!