Skip to main content

Treinkaartjes worden nog duurder

By 25 oktober 2016Topbestemmingen

Treinkaartjes worden nog duurder

Onlangs heeft de NS aangekondigd dat de prijzen van een enkele reis, retour en dagkaart met 2.4 procent zullen stijgen. Volgens een woordvoerder van de NS is dit in verhouding met de stijging van de prijsindex voor consumenten en de vergoeding die moet worden betaald aan ProRail voor gebruik van het spoor.

Minister Dijksma

Deze prijsstijging lijkt nog maar het begin, aangezien de Tweede Kamer bezig is met een voorstel van Minister Dijksma om ProRail eigendom van de staat te maken. Hierdoor zou het bedrijf niet meer kunnen profiteren van de BTW-voordeelregeling, omdat overheidsinstellingen hier geen gebruik van mogen maken. De kosten voor vervoerders zullen daarom mogelijk met 21% stijgen. Dit verlies zal uiteindelijk op de reiziger moeten worden verhaald, waardoor treinkaartjes in het ergste geval 21% duurder worden.

Reizigersorganisatie ROVER noemt de situatie zorgelijk en is fel tegen het voorstel van Minister Dijksma, tenzij de kosten voor vervoerders niet zullen worden opgevoerd.

Goedkope treinkaartjes zijn de oplossing!

Gelukkig is er een website opgericht om reizigers te informeren over lopende treinkaartjes acties en mogelijkheden voor goedkope treinkaartjes. Zo worden er regelmatig acties georganiseerd door winkelketens als Albert Heijn, Blokker, Deen, Hema en Kruidvat, waarmee u tegen een minimaal tarief een hele dag onbeperkt kunt reizen. De actietickets zijn vaak geldig bij alle Nederlandse vervoerders (Arriva, Breng, Connexxion, de NS, Syntus en Veolia), waardoor u door het hele land kunt reizen voor een vaste prijs. Ook profiteren? Kijk dan snel op: Goedkoop-treinkaartje.nl