Skip to main content

Bij transportsoftware denken de meeste mensen waarschijnlijk meteen aan de bekende urenregistratie, die chauffeurs verplicht zijn bij te houden. Maar in het moderne transport- en koerierswezen zijn er veel meer toepassingen voor specifiek op vervoer gerichte softwareapplicaties. Zo kunt u bijvoorbeeld optimale routes plannen, waarmee u de ritten van uw chauffeurs zo efficiënt mogelijk kunt indelen. U kunt de urenregistratie van uw werknemers direct koppelen aan uw salarisadministratie, waarbij rekening wordt gehouden met extra toeslagen en vergoedingen. En zo zijn er tal van mogelijkheden met hedendaagse transportsoftware.

Mobiele oplossingen

De technologie van transportsoftware heeft de afgelopen jaren grote ontwikkelingen doorgemaakt. Zo zijn de applicaties tegenwoordig niet alleen op kantoor of op een computer te gebruiken. Ook met een smartphone zijn de verschillende toepassingen aan te spreken. Er zijn systemen waarmee u uw klanten een web portal kunt bieden, zodat zij zelf transportinformatie kunnen inzien. En u kunt ook onderdelen van de software in de Cloud toegankelijk maken.

Aanbieders van transportsoftware

Op internet vindt u diverse aanbieders van transportsoftware. U heeft daarbij de keuze tussen software, die speciaal voor de transportsector is ontwikkeld en software, die gericht is op koeriersdiensten. Iedere branche stelt nu eenmaal andere eisen aan de mogelijkheden die een transportapplicatie moet bieden. In sommige gevallen zijn de toepassingen zelfs nog specifiek in te stellen voor uw sector of verder aan te passen aan uw wensen. De voordelen van transportsoftware zijn in alle gevallen voor iedereen duidelijk.