Skip to main content

Top bestemmingen in Spanje

By 8 december 2017Topbestemmingen

Dat Spanje een van de populairste vakantielanden in Europa is, is geen verassing. Maar waarom is dit land zo in trek bij toeristen? Een van de belangrijkste redenen is vanwege de diversiteit van het land en natuurlijk het goede weer. Wie op zoek is naar geschiedenis en cultuur zit hier helemaal goed, maar ook natuurliefhebbers, feestbeesten en mensen die op zoek zijn naar een zonvakantie zitten hier helemaal op de juiste plek.

Dit zijn de vakantieplekken in Spanje

Voor een groot overzicht van alle plaatsen en type vakanties in Spanje bezoek je Europa-vakanties.nl. Het aanbod varieert van zonvakanties, stedentrips tot avontuurlijke vakanties. Onderstaand lees je enkele van de populairste plekken voor iedere type toerist.

  • De Costa Brava is het bekendste gebied als het gaat om zonvakanties. Aan de Costa Brava, dat het noordoostelijke gedeelte van de kustlijn beslaat liggen o.a. badplaatsen als Lloret de Mar, Tamariu, Blanes, Calella, Platja d’Aro en nog veel meer.
  • De Balearen eilanden zijn gelegen in de Middellandse-Zee en hier vallen o.a. Mallorca en Ibiza onder. Hoewel deze eilanden door alle type toeristen worden bezocht komen er voornamelijk veel mensen die op zoek zijn naar een feestvakantie.
  • Bij de Canarische Eilanden wordt er vaak vergeten dat deze een onderdeel zijn van Spanje. Hier vallen o.a. Gran Canaria, Tenerife en Fuerteventura onder. Wie tijdens onze wintermaanden de zon op wil zoeken vliegt naar de Canarische Eilanden voor een ontspannen en relaxte vakantie.
  • Ook het zuiden van Spanje heeft genoeg te bieden in de provincie Andalusië. Natuurliefhebbers genieten hier van een fiets- of wandelvakantie, maar je komt er ook geweldige steden tegen, zoals Sevilla en Malaga.
  • Tot slot zijn er nog meer steden in Spanje te bezoeken. Je kunt zelfs meerdere weken uittrekken om alle steden te bezoeken. Steden die je niet over mag slaan zijn Barcelona, Madrid, Valencia en Bilbao.