Skip to main content

Top 5 mooiste bestemmingen van Griekenland

By 13 december 2021Reisadviezen

Hoeveel eilanden Griekenland precies heeft? De Grieken weten dit zelfs niet eens. De schattingen lopen uiteen van vijfduizend tot ruim zevenduizend. Feit is dat ‘slechts’ 200 eilanden in Griekenland bewoond zijn. Deze eilanden zijn onder de Griekse inwoners geliefd, maar ook onder veel buitenlandse toeristen. Wil jij ook van een heerlijke vakantie in Griekenland genieten? Kijk dan zéker eens naar onderstaande eilanden.

Rhodos

Het op twee na drukst bezochte eiland van Griekenland; dat is Rhodos. Dit eiland is fraai, beschikt over veel (zand)stranden en herbergt meerdere leuke steden. Bovendien kun je uit allerlei activiteiten op Rhodos kiezen; variërend van bungeejumpen tot aan het maken van prachtige wandeltochten door de natuur. Het eiland Rhodos heeft in ieder geval veel te bieden.

Santorini

Witte huisjes met gekleurde daken, veelal een blauw dak. Dat is toch wel het handelsmerk waar Santorini zo populair om geworden is. Veel toeristen zijn bovendien van mening dat dit één van de mooiste steden van heel Griekenland is. Als je naar de foto’s kijkt, is dat iets waar je hen geen ongelijk in kunt geven. Zie je jezelf ook al genieten van een heerlijke vakantie op dit eiland?

Kos

Als we het over een toeristische trekpleister hebben, hebben we het over Kos. Echt veel toeristen – zeker vanuit ons land – trekken jaarlijks naar dit eiland toe. Een eiland waarop je dingen kunt doen, maar waarop je ook heerlijk tot rust kunt komen. Daar lenen de zandstranden en luxe resorts zich uitstekend voor.

Thessaloniki

Wist je dat Griekenland niet alleen maar uit eilanden bestaat? Op het vaste land vind je bijvoorbeeld de stad Thessaloniki; een stad die aan de Egeïsche Zee gelegen is én echt onwijs fraai is. Bovendien kun je vanuit deze stad ook andere steden en gebieden in Griekenland ontdekken. Op Thessaloniki.nl vind je de beste tips voor jouw verblijf in jouw deze indrukwekkende stad.

Athene

Uiteraard mag ook de hoofdstad van Griekenland, Athene, in deze lijst niet ontbreken. Deze stad zit boordevol historie, is erg gezellig en kent een fraaie ligging. Bovendien kun je vanuit Nederland rechtstreeks naar Athene vliegen.