Skip to main content

Je kunt eigenlijk overal ter wereld vakantie vieren. Maar wat zijn nu echt de beste vakantiebestemmingen? We zetten tien topbestemmingen op een rijtje waar je sowieso een onvergetelijke vakantietijd kunt beleven.

Chili

Jazeker: Chili. Het is een prachtig land met een schitterende natuur, erg aardige mensen en – ook niet onbelangrijk – een heerlijke keuken. De vorm alleen al is erg interessant en nodigt al uit tot een mooie tocht door het hele land.

Zuid-Korea

De Olympische Winterspelen vonden hier plaats, maar natuurlijk is dat niet de enige reden om voor Zuid-Korea te kiezen. De miljoenenstad Seoul is erg aangenaam om een poosje te verblijven en zowel natuur als keuken zijn het ontdekken meer dan waard.

Portugal

Ook Portugal is een land dat steeds vaker bezocht wordt. Het land is groter dan veel mensen denken en heeft zeer veel te bieden. Of je nu een strandvakantie, wandelvakantie of culinaire vakantie wil: het kan allemaal in Portugal.

Djibouti

Het meest onbekende land in deze top tien: Djibouti. Het is een heel klein land in Afrika en daarom niet minder mooi. Je hoort er nooit narigheid over en je vindt er zowel strand als woestijn.

Nieuw-Zeeland

Als er een land mooi is, dan is het wel Nieuw-Zeeland. Het is een stuk vliegen, maar de natuur is het dubbel en dwars waard. Het land is werkelijk een paradijs op aarde.

Malta

Ook Malta heeft van alles te bieden. Zowel grotten, stranden als een heerlijk klimaat: je vindt het op Malta.

Georgië

Georgië klinkt misschien als een lelijk, saai Oostblokland, maar in werkelijkheid is het er schitterend. Klimaat en eten: het is dik in orde.

Mauritius

Een echte zonbestemming waar je heerlijk kunt zwemmen, zonnen, duiken, snorkelen, kajakken, surfen, zeilen, en ga zo maar door. Dit jaar is Mauritius 50 jaar onafhankelijk – reden om dat even te gaan vieren.

China

Een gigantisch land dat tal van verschillende bestemmingen kent. Er is daarom altijd wel een mooie plek te vinden voor de specifieke wensen van de reiziger.

Zuid-Afrika

Ten slotte Zuid-Afrika. Al jaren de favoriete bestemming van velen, maar dan ook helemaal terecht. Wát een mooi land!