Skip to main content

Iedereen die op vakantie gaat, heeft zo zijn eigen wensen. De een gaat op vakantie en wil drie weken op het strand liggen bakken. De ander wil het liefst zoveel mogelijk zien. Een vaste to do lijst voor je vakantiebestemming gaat daarom niet werken. We kunnen je wel een paar tips geven om zelf je to do lijst te maken!

Een goede voorbereiding is het halve werk

Zorg dat je goed voorbereid op vakantie gaat. We bedoelen dan niet dat je vooraf een goede paklijst maakt en een reisverzekering afsluit. Dat is natuurlijk ook heel erg belangrijk! Maar we bedoelen nu dat je alvast opzoekt wat er zoal op je vakantiebestemming te doen is. Natuurlijk weet je dat wel ongeveer; het hangt namelijk af van het soort vakantiebestemming. Door uit te zoeken wat je er zoal kunt doen, ga je vanzelf ook bepaalde dingen extra waarderen. Je komt vanzelf dingen tegen die je heel leuk vindt om te doen!

Lees ervaringen van anderen

Op internet kun je over elke stad wel ervaringen van anderen vinden. Door die te lezen weet je precies wat anderen leuk vonden aan de stad, en wat niet. Ook kun je er zo achter komen hoe lang je ongeveer in een stad kunt blijven. Dat is vooral handig als je een trip wil maken en verschillende steden aan wil doen. Je voorkomt zo dat je een stad na een paar dagen allang gezien hebt, terwijl je in een andere stad misschien juist te weinig tijd zou hebben.

Stem af op je reisgenoten

Vergeet vooral niet met wie je op reis gaat. Ga je in je eentje op reis, dan kun je natuurlijk alles doen en laten wat je zelf wil. Ga je echter met anderen op reis, vergeet dan niet dat het voor hen ook leuk moet zijn.