Skip to main content

Heerlijk een dagje of meerdere dagen op het water doorbrengen? Waar kan dat beter dan in het waterrijke Friesland. Individueel, samen of met een hele groep? Het kan allemaal. Beleef de dag van uw leven en boek binnenkort een zeiltocht in Friesland. Het zal een dag worden om nooit meer te vergeten. Om u te helpen een keuze te maken uit het enorme zeilaanbod dat er is in Friesland zijn onderstaande tips opgesteld. Dus lees de tips op uw gemak door en maak u dagdroom werkelijkheid. Zeilen in Friesland voor jong en oud.

1. Zeilen in Friesland

U loopt al langer met het idee te gaan zeilen in Friesland en u wilt het nu eindelijk ten uitvoer brengen. Dan is het handig om een goed overzicht te krijgen van alle mogelijkheden, met of zonder overnachting.

2. Skûtsjesilen

Wilt u zelf eens een tocht maken op een originele Tjalk? De skûtsjes zijn eigenlijk oude zeilvrachtschepen waarmee vroeger vracht over het water werd vervoerd. Met de skûtsjes wordt nog elk jaar een groot zeilevenement gehouden waarin met over de Friese meren een wedstrijd met elkaar aangaat. Dus houdt u van traditie en folklore boek dan een zeiltocht op een skûtsje. Er zijn diverse arrangementen verkrijgbaar dus u kunt kiezen wat u het beste uitkomt.

3. Dagtocht op de zeilboot

U kunt kiezen voor een dagtocht zeilen in Friesland waarbij tevens de hapjes en drankjes worden verzorgd en in veel gevallen een complete maaltijd bij de prijs is inbegrepen. Indien u geen hele dag wenst te zeilen zijn er ook mogelijkheden tot het boeken van een zeiltocht voor een halve dag. Een leuke zeiltocht die aan te bevelen is, is de zeiltocht waarbij men aan gaat meren op een van de vele eilandjes in de wateren rond Sneek, alwaar men een heerlijke lunch geserveerd krijgt. Let op uw zeebenen als u voet aan wal zet!

4. Zelf leren zeilen?

Misschien is het wel uw bedoeling om zelf te leren zeilen. Dan komt u in Friesland geheel aan uw trekken want er zijn diverse zeilscholen. Voor volwassenen is het handig om als ze snel zelfstandig willen leren zeilen dit op een Valk te leren. De Valk is een kielboot, is stabiel, wendbaar en heeft een ruime kuip. Veelal krijgt u les met een aantal medecursisten. Zo kunt u ook van elkaar leren.Zeilen voor kinderen
Als u graag wilt leren zeilen is het misschien een leuk idee om dit tijdens een vakantie te doen. Er zijn veel mogelijkheden voor kinderen in de verschillende leeftijdsgroepen. Kijk eens op internet bij de verschillende zeilscholen in Friesland.

5. Zelf een boot huren

Als u al een ervaren zeiler bent kunt u besluiten zelf een zeilboot te huren, voor een dag of meerdere dagen, wat u wilt. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor het huren van een valk boot of misschien wel een traditioneel platbodemschip.

Het zou mij een groot plezier doen als deze tips het zeilen in Friesland tot een onvergetelijke ervaring voor u maakt.