Skip to main content

Een tijdje geleden heb ik met mijn partner een caravan aangeschaft. We hadden een leuke route uitgestippeld door Frankrijk, Spanje en Duitsland en konden dan ook niet wachten tot we op pad mochten met onze nieuwe aanwinst. Ik maak altijd voor alles lijstjes, zo ook voor vakantie heb ik een speciaal lijstje met dingen die ik standaard moet inpakken en absoluut niet mag vergeten. Ook voor deze vakantie had ik het lijstje er weer bij gepakt. De belangrijkste dingen had ik dan ook bij me, maar achteraf had ik graag had ik de volgende punten ook graag geweten, aangezien met de camper op vakantie gaan andere koek is dan bijvoorbeeld met de auto of het vliegtuig. Hierbij de punten en tips die ik graag had willen weten voordat ik op vakantie ging met de camper.

 

Route uitstippelen

Ik ga er voor het gemak maar gewoon vanuit dat de meeste mensen eerst een route uitstippelen voordat ze op vakantie gaan. Het is hierbij belangrijk dat je af en toe stopt bij een camperservicepunt, dit is namelijk de plek waar je het vuile water en het toilet kan legen. Vooral als je wild gaat kamperen is dit belangrijk, maar ook als je naar camping of camperplaats gaat is het belangrijk om het even te checken. De app die mij hier enorm mee heeft geholpen in NKC. Deze app geeft precies aan waar de servicepunten zijn.

 

Kies je voor een camping of camperplaats?

Het verschil tussen de twee is meestal best wel groot. Een camperplaats is meestal wat goedkoper, maar hier sta je wel vaak op een parkeerplaats in een rijtje met andere caravans. Soms zijn deze plaatsen te reserveren, maar meestal is het zo ‘wie het eerst komt wie het eerst maalt’. Niet elke camperplaats is altijd even mooi. Het is de kunst om de pareltjes er tussenuit te pikken. Ben je op doorreis, dan is de plek wellicht wat minder belangrijk. Mocht je op een camping willen staan, moet je allereerst kijken of deze toegankelijk is voor caravans. Is dit het geval, dan sta je vaker op een open veld, in het bos of aan de rand van de duinen. Dit zijn dus over het algemeen de wat mooiere plekken en je kunt hier vaak van te voren reserveren. Maar ook hierbij geld, doe eerst je research zodat je zeker weet dat je niet voor teleurstellingen komt te staan.

 

Voorbereiding voor de reis

Heb je de route uitgestippeld en wellicht al het een en ander gereserveerd is het tijd om in te pakken! Zoals eerder benoemd heb ik voor een auto- en/of vliegtuigvakantie altijd al standaard lijstjes. Toch is een vakantie met de caravan niet hetzelfde. Mijn tip is dan ook om meerdere paklijsten op te zoeken op internet, zodat je deze naast elkaar kunt houden en wellicht net zoals ik je huidige lijstje kunt aanvullen en/of aanpassen.

 

Als laatste is het zaak om te ontspannen en lekker te genieten van je vakantie en jullie nieuwe aanwinst! Ik wens jullie alvast heel veel plezier toe!