Skip to main content

Tips voor het ontspannen op roadtrip gaan

By 3 juni 2019Reisadviezen

Wil je even helemaal weg van het dagelijkse leven en alle stress die hierbij komt kijken? Dan geeft een reis als deze je dat vrije gevoel waar je misschien al een hele tijd aan toe bent!

Houd dit gevoel vast met onze meest belangrijke tips voor een stress-loze, ontspannen trip:

Maak een checklist voordat je vertrekt

Wanneer je eenmaal op reis bent wil je er natuurlijk niet achter komen dat je iets belangrijks bent vergeten. Een handige tip om dit te voorkomen en goed voorbereid op roadtrip te gaan  is een checklist te maken. Loop voordat je vertrekt nog even na of je écht alles hebt ingepakt om zo ontspannen mogelijk te vertrekken!

Verdiep je in mogelijke auto-problemen

Een automonteur hoef je echt niet te worden maar het zou zomaar kunnen gebeuren dat je onderweg, in een vreemd land, pech krijgt. Door van tevoren wat kennis op te doen en je auto te leren kennen doorsta jij deze en andere situaties volkomen ontspannen!

Neem een navigatiesysteem of kaart mee

Verdwalen is natuurlijk het laatste wat je wil, tenzij je op een prachtige locatie terecht komt. Om deze situatie te voorkomen is het noodzakelijk om een navigatiesysteem of kaart mee te nemen. In het beste geval neem je beide mee, zo is de kaart altijd een back-up plan wanneer je navigatiesysteem het begeeft.

Bereid je voor op een nachtje in de auto

Nachtrust is één van de belangrijkste tips om te onthouden. Soms kan het lastig zijn om op tijd je bestemming te bereiken of een verblijfsplek te vinden. Dan is het een groot voordeel dat je auto altijd als slaapplek kan dienen. Met een kussen, slaapzak en eventueel een opblaasmatras is het echt geen ramp om een nachtje in de auto te slapen. Houd daarnaast tijdens het rijden ook elke twee uur een kwartiertje pauze om weer wat energie op te doen.

De laatste, maar belangrijkste tip, geniet!

Genieten is ontzettend belangrijk. Zet je raam open, zorg voor lekkere snacks, je favoriete muziek en geniet van je avontuurlijke trip! Hopelijk helpen deze tips je aan een fijne, ontspannen ervaring tijdens je reis!