Skip to main content

Wanneer je binnenkort op vakantie gaat, zijn er verschillende zaken die vooraf geregeld moeten worden. Heb je de vliegtickets bijvoorbeeld al geboekt? Weet je zeker dat er voldoende parkeerplek is rond de luchthaven, of ga je toch voor het vervoer per taxi? Enzovoorts. Ook kan het de overweging waard zijn om een auto te huren op je vakantiebestemming. Een auto huren biedt je ontzettend veel vrijheid, omdat je niet langer afhankelijk bent van het openbaar vervoer. Daarbij zullen de bussen en treinen niet op iedere plek komen, terwijl dit met een huurauto wel mogelijk is. De kosten kunnen best hard oplopen wanneer je voor langere termijn een auto huurt. Het kan daarom handig zijn om online naar kortingscodes te kijken. Bekijk bijvoorbeeld deze website voor potentiële kortingscodes voor het huren van een auto. 

Hier lees je alvast meer over een auto huren.

Zoek naar een betrouwbare aanbieder

Voordat je een auto huurt is het verstandig om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Zorg er bijvoorbeeld voor, dat je vooraf zoekt naar recensies over een verhuurder van auto’s. Dit geeft je een beeld van de ervaringen die andere reizigers hebben met een autoverhuurbedrijf. Op deze manier is de kans klein dat je op je vakantiebestemming een zeer verouderde of slecht onderhouden auto aangeboden krijgt. Ook geeft dit je enige zekerheid op een eerlijke prijs. Online zijn handige tools te vinden, waarmee je de autoverhuurders met elkaar kunt vergelijken.

Bekijk welk model auto het beste bij je past

Niet alleen is het belangrijk om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Let ook op het model auto wat je huurt! Zeker in een land met bergen is het belangrijk dat de auto krachtig genoeg is om omhoog te komen. Een te grote auto is vaak echter ook niet prettig, doordat het verkeer in andere landen vaak veel minder goed geregeld is dan in Nederland. De kans op ongelukken wordt hierdoor iets groter. Ook het inparkeren van een grote auto zal niet altijd even gemakkelijk zijn in andere landen.