Skip to main content

Bent u van plan om op vakantie te gaan naar Sardinië in Italië, leest u dan eerst de volgende tips over een vakantie in Sardinië in Italië. Meer vakantietips? Op vakanty.nl/italie vind je uitgebreide informatie over de mogelijkheden in dit land.

 

 1. Algemene nuttige informatie

Sardinië is een prachtig eiland van Italië, en ligt slechts 12 km van Corsica af. Sardinië heeft (in tegenstelling tot het vaste land) nog prachtige onaangetaste natuur landschappen, u kunt er dus prima wandelen. Sardinië heeft ook prachtige stranden, en heeft een kustlijn van 1800 km. Sardinië is 24000 vierkante kilometer groot, en is na Sicilië het grootste eiland van de middellandse zee. De 4 provincies van Sardinië zijn: Sassari, Nuaro, Olbia en Oristano. De hoofdstad van Sardinië is Cagliari. Door hun onaangetaste landschappen wordt Sardinië ook wel de meest on-Italiaanse deel van Italië genoemd.

 

 1. Bezienswaardigheden

Sardinië kent vele bezienswaardigheden.

De meeste van deze bezienswaardigheden zijn kale stenen bouwwerken, zoals de Nuraghi, de Menhirs, de heilige waterbronnen en de enorme graftombes. Maar de natuur zelf is al een grote bezienswaardigheid, er worden dan ook vele excursies georganiseerd naar de vele meren, grotten en bergen.

 

 1. Winkelen

Als u veel van winkelen houdt, is Sardinië niet echt de perfecte vakantieplek voor u. Sardinië heeft eigenlijk helemaal geen winkelcultuur. Wel kunt u er echte Italiaanse ingrediënten mee naar huis nemen, zodat u thuis ook kunt genieten van het heerlijke Italiaanse eten.

Wel kunt u vanaf Sardinië de veerboot pakken naar bijv. Genua waar u wel prima kunt winkelen.

 

 1. Stranden in Sardinië

Sardinië is echt een perfecte plek voor zon, zee en strandvakanties. U vindt er echt prachtige witte stranden. Vooral aan de zuidkust vindt u kilometers lange stranden.

 

 1. Uit Eten en restaurants in Sardinië

U kunt prima uit eten in Sardinië. In Sardinië eten ze vooral veel visgerechten uit eigen zee, u kunt in de meeste restaurants dan ook lekkere verse vis of bijvoorbeeld gamba`s bestellen. Maar natuurlijk hebben ze ook echte Italiaanse pasta. De echte italiaanse keuken maakt uiteten een feestje.

 

 1. Overige tips

 

 • Neem goede loopschoenen mee. Door de vele bergen liggen veel vakantie accommodaties op een berg, dus zult u veel trappen moeten lopen om bij u bungalow of hotel te komen. Meestal moet u om op het strand van Sardinië te komen eerst nog een stukje omlaag lopen.
 • Ga eens een keer op excursie door Sardinië en geniet van de prachtige natuur van Sardinië.
 • Gaat u per ferry (veerboot) naar Sardinië, vergelijk dan eerst heel goed de prijzen. De duurste ferry is 4x duurder dan de goedkoopste. Houd er ook rekening mee dat op veel ferry’s geen aanhangers mogen.
 • Neem voldoende geld mee! In Sardinië moet je vaak goed zoeken voor je een bank of postkantoor hebt gevonden en houdt er ook rekening mee dat de banken en postkantoren s`middags gesloten zijn!
 • Neem adapters mee voor al u elektronische apparatuur (bijv gsm of camera), in Italië hebben ze namelijk andere stopcontacten dan in Nederland, de stekkers hebben daar 3 platte polen. Deze adapters kunt u op het vliegveld kopen.
 • Houd er rekening mee dat u door de vele bergen geen of slechte bereik heeft van u mobiele telefoon.

 

Hopelijk hebben de bovenstaande tips over een vakantie in Sardinië in Italië u geholpen voor het boeken van een vakantie of reis naar Sardinië in Italië.