Skip to main content

Heb je een vakantie voor ogen door Noord-Amerika? Lees dan de volgende tips eerst even door voordat je een reis gaat boeken.

Verenigde Staten en Canada

Noord-Amerika bestaat uit de Verenigde Staten en Canada. Je kunt natuurlijk voor een reis door beide landen kiezen maar houd er wel rekening mee dat je dan vaak lang onderweg zult zijn. Je kunt daarom beter een keus maken tussen een van beide landen. Canada staat vooral bekend om de ruige en uitgestrekte natuur en kent veel minder stedelijke gebieden dan de Verenigde Staten. Beide landen hebben een indrukwekkende historie en je kunt er werkelijk van alles tegenkomen. Zowel qua natuur, cultuur als bevolking is het werelddeel een bezoek meer dan waard.

Grote verschillen in natuur

Kijk voordat je een vakantie plant goed naar waar je allemaal naar toe wilt. Noord-Amerika kent een grote diversiteit aan natuur. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor bergen of woestijnen, maar er is ook een mooie kuststrook met lange stranden. Ook de canyons zijn een bezoek meer dan waard.

Stad of platteland?

Kies je voor de steden of ga je toch liever voor de ongerepte natuur? Noord-Amerika is zo groot dat je beter van tevoren een route kunt uitstippelen waar je allemaal naar toe wilt gaan. Je kunt kiezen voor eigen vervoer maar ook een georganiseerde reis behoort tot de mogelijkheden. Dan zie je zeker alle bijzondere plekjes.

Plan je reis goed

Het is verstandig goed te kijken naar wat er allemaal mogelijk is. Kijk goed naar wat je wilt zien maar ook naar hoe je wilt reizen, waar je wilt overnachten en wat het allemaal kost. Een goed uitgestippelde reis zorgt ervoor dat je precies ziet wat je wilt maar dat je er ook werkelijk van kunt genieten. Ga dus goed voorbereid op pad en vlieg richting Noord-Amerika.