Skip to main content

Tips voor een leuke zomervakantie met kinderen in Nederland

By 5 augustus 2021Vakantie in eigen land

Het plannen van een zomervakantie met kinderen kan soms een hele puzzel zijn. Om die reden hebben we een aantal tips verzameld die dit gemakkelijker maken… Een goedkope vakantie in Nederland is naast voordelig ook nog eens super leuk! Ons eigen kikkerlandje heeft namelijk erg veel te bieden. Welke plekken zijn ideaal voor deze vakantie en wat is er leuk om te doen? Lees snel verder en krijg antwoord op deze vragen! 

1. Ga naar een pretpark 

Een paar dagen in een pretpark en jullie hebben gegarandeerd plezier! Ga bijvoorbeeld naar de Efteling of zoek een leuke Slagharen aanbieding. Bij deze pretparken kunnen jullie meerdere dagen verblijven in een hotel of een gezellige tipi tent. Na een goede nachtrust kunnen jullie de dag goed starten op het park!

2. Kamperen 

Het is erg leuk om met kinderen in Nederland te kamperen. Er zijn genoeg campings door het hele land, die allemaal iets anders te bieden hebben. Kies bijvoorbeeld voor een camping aan zee of met een heerlijk zwembad. Het leuke aan het verblijf op een camping is ook dat er vaak meerdere gezinnen aanwezig zijn. Hierdoor zullen er ook nog vriendschappen op vakantie ontstaan. De kinderen zullen zich rijkelijk vermaken! 

3. Vakantiehuis aan zee

Naast kamperen is het ook een goed idee om met je kinderen in een vakantiehuis te verblijven. Op die manier hebben jullie toch een lekker plekje wat voelt als thuis, maar op een andere locatie. Jullie kunnen spelletjesmiddagen houden en ‘s avonds heerlijk barbecuen. Zoek dan vooral ook naar een mooi vakantiehuis aan zee. Er is niets leuker dan een fijne strandvakantie! 

4. Waddeneilanden

Het speciale aan de Waddeneilanden is dat je er met een boot moet komen. Het is een unieke ervaring om alleen al op een van de eilanden te komen. Eenmaal op het eiland aangekomen kunnen jullie al fietsend de omgeving verkennen. Er is van alles te doen! Jullie kunnen zeehonden spotten, raften op de zee of een vuurtoren beklimmen. Genoeg keuze dus voor een avontuurlijke vakantie in Nederland… 

5. Stedentrip

Als laatste tip zouden jullie ook nog een stedentrip kunnen boeken met een kindvriendelijk hotel met een zwembad. Jullie zouden dan de dag kunnen afwisselen met de stad verkennen en spelen in het zwembad. Voor kinderen is er niks leuker dan een vakantie met veel activiteiten! 

Zit er een vakantie voor jullie tussen? Mooi zo, dan zit ons werk erop! We wensen jullie alvast veel plezier op jullie vakantie in Nederland. Hopelijk schijnt het zonnetje…