Skip to main content

Tips voor de ideale vakantie in eigen tuin

By 12 april 2019Topbestemmingen

Tegenwoordig hoef je voor een ontspannen vakantie je deur niet meer uit. Er zijn verschillende manieren om van de tuin bij je woning een waar zomerparadijs te maken. Op welke manier zorg jij ervoor dat ieder gezinslid zich in de tuin kan vermaken tijdens de zomermaanden? In dit artikel geven we een aantal handige tips, die goed van pas komen bij het inrichten van de tuin voor de komende zomermaanden. Zo hoef je geen dure vakantie naar het buitenland te boeken en geniet je van het comfort wat je eigen woning je biedt! De Nederlandse zomers worden steeds warmer, waardoor de kans op mooi weer toeneemt.

 

Plaats een zwembad in de tuin voor je kinderen

Kinderen kijken vaak uit naar de vakanties, door de zwembaden die zij op de campings in het buitenland kunnen bezoeken. Door een zwembad in je eigen tuin te plaatsen, zullen je kinderen veel minder graag naar zo’n camping willen! Het is immers veel leuker om in een eigen zwembad te kunnen spelen. Bij het plaatsen van een zwembad zijn er verschillende mogelijkheden. Kies bijvoorbeeld tussen een opblaasbaar zwembad en een inbouwzwembad. Bovenal moet het formaat van het zwembad aansluiten bij de ruimte binnen je tuin. Voor wat voor zwembad kies jij?

Schaf nieuwe tuinmeubels aan voor op je terras

Naast een zwembad moet ook het terras een plek vormen om te kunnen ontspannen. Het is om die reden verstandig om voor de vakantie nieuwe tuinmeubels aan te schaffen. Kies bijvoorbeeld voor een hele ontspannen fauteuils voor op je terras. Ook een tuinbank kan goed van pas komen! De tuinbank biedt plek aan een groot aantal mensen en is daarbij de ideale plek om even een middagdutje te doen. Kwalitatief goede tuinmeubels vind je hier! Door naar aanbiedingen voor tuinmeubels te zoeken, hoeft de aanschaf hiervan helemaal niet zo duur te zijn.

Laat een veranda plaatsen in je tuin

Een derde mogelijkheid is het laten plaatsen van een veranda in de tuin. Vaak wordt een veranda als een alternatief voor een stenen terras gezien. Het voordeel van een veranda is het feit, dat deze voorzien is van een overkapping. Zo kun je ook tijdens een zomers buitje buiten blijven zitten. Iets wat minder prettig is, wanneer je alleen een stenen terras hebt. Daarbij heeft een veranda een natuurlijke uitstraling. Het maakt dat een veranda vaak veel beter bij de tuin aansluit, dan dat een stenen terras dat doet.

Een moestuin voor verse groente in de zomer

Tot slot is het leuk om je tuin in de lente van een moestuin te voorzien. Met een moestuin kun je in de zomer genieten van heerlijke verse groente en fruit. Kies bijvoorbeeld voor kleine slaplantjes, voor een paar fruitstruiken, enzovoorts. Bij iedere kwekerij kun je dergelijke plantjes kopen voor een paar euro! Niet alleen zullen de verse sla en zoete frambozen goed in de smaak vallen. Ook kan het ontzettend leuk zijn om een eigen moestuin bij te houden. Je kunt de moestuin eventueel van een kas voorzien, om het hele jaar door te genieten van vers fruit.