Skip to main content

Het Oktoberfest is het grootste volksfeest en bierfeest van Duitsland. Typische kenmerken zijn de Duitse schlager, de Schnaps, de Pretzels en de Tiroler klederdracht. De typische lederhosen en dirndls kun je via Lederhosenwinkel.nl gemakkelijk kopen of huren. In München is het Oktoberfest begonnen en ieder jaar komen hier nog steeds miljoenen bezoekers op af. Daarom zullen hieronder een aantal tips volgen om het Oktoberfest in München succesvol door te brengen.

Camping is beter

Je kunt het beste tijdens de Oktoberfeesten in München op een camping slapen, aangezien dit vele malen goedkoper is dan een hotel in die periode. Als je een beetje op tijd komt, vind je daarnaast hier altijd wel een plek terwijl hotels maanden van tevoren al volgeboekt zijn. vanaf de camping kun je gemakkelijk het festivalterrein bereiken met de metro. Wil je per se een hotel? Dan boek ruim een half jaar van tevoren, anders is echt alles vol. 

Welke tent kiezen?

Op het festivalterrein staan maar liefst veertien tenten bij elkaar. Wat vind je hier zoal? In elke tent wordt een biermerk geschonken, die allemaal hun oorsprong vinden in de stad München. De meest bekende tent is de tent waar het merk Hofbrau geschonken. Reserveren hoeft niet, maar mensen die gereserveerd hebben, krijgen voorrang aan de tafeltjes.

Wanneer bezoeken?

Het is aan te raden om doordeweeks een keer langs te gaan bij de veertien tenten, want in de weekenden is het zo ontzettend druk dat het niet meer gezellig is. Ook is het aan te raden om te zorgen dat je in ieder geval ’s avonds een tafel hebt. Dan kun je namelijk over het algemeen blijven zitten tot het eind. 

Traditionele kleding

Het is verplicht om in dresscode te komen. Bij traditionele tiroler kleding dragen mannen lederhosen met geruite hemden en de vrouwen de dirndls. Draag je namelijk een unieke outfit krijg je ook sneller een tafel en sta je niet voor paal. Bij vrouwen is het tevens van belang aan welke arm je jouw strik draagt. Aan je linkerarm betekent dat je vrijgezel bent en rechts betekent dit dat je bezet bent. 

Geld op zak

Ofschoon je op het festivalterrein kunt pinnen, kun je in de tenten alleen met cash betalen. Zorg dus altijd dat je voldoende contant geld op zak hebt. Heb je een zit- of statafel, dan moet je ook rekening houden met tien procent fooien die gerekend worden. Doe je dit niet, dan loop je kans dat het personeel je wegstuurt, wanneer je te langzaam drinkt.