Skip to main content

Stedentrip naar Zweden

By 3 juni 2019Reisadviezen

HALLO ZWEDEN!

Denk jij dat Zweden enkel aanlokkelijk is voor natuurliefhebbers? Fout! Het land telt enkele te gekke steden die geschikt zijn voor citytrip. Zo hebt je de winkelstad Göteborg, of je kan de Stockholm verkennen. Stedelijk Zweden dat is cultuur , gastronomie én een paar dagen heerlijk ontspannen in één van de gastvrije verblijven.

Wist je dat je er al bent in twee uur vliegen? En in tegenstelling tot wat gewoonlijk wordt gedacht van Scandinavië, is Zweden nog steeds een betaalbaar land! Als de juiste plaatsen kunt vinden, natuurlijk! Hieronder twee belangrijke toeristische steden die niemand zullen teleurstellen!

WELKOM IN DE HOOFDSTAD

Stockholm is een verhaal op zichzelf. Je hebt toegang hebt tot de prachtige zee en kunt wandelen langs de kust of ontspannen in veel van de stadsparken

Het is dè plek om verschillende perspectieven en nieuwe ideeën te ontmoeten. Een open stad, beschikbaar voor iedereen. Het ondergrondse transitosysteem van Stockholm is het hele jaar door robuust en geweldig. Hun stations liggen diep in de grond en zijn vol met kunst, dus maak er een punt van om een ​​handvol van hen te bezoeken! De stad ligt op 14 eilanden, dus zijn er talrijke veerboten beschikbaar van Nybroviken en Slussen naar Djurgården en Hammarby Sjöstad!

VIER SEIZOENEN IN HET WESTEN

Götenborg ligt aan de westkust van Zweden – het verre koffie-liefhebbende land dat bekend staat om zijn elanden, stijlvol design en Volvo-auto’s. Het is een aantrekkelijk stad in alle seizoenen:

Frisse herfst- en winterdagen zijn perfect om te genieten van een ontspannen sfeer, terwijl het zomerseizoen drukker is met meer bezoekers. De late lente en zomer zijn echter bijzonder gemakkelijk om van te houden. De temperaturen kunnen op een zonnige dag oplopen tot 30 graden Celsius en de zee bereikt vooral in juli en augustus zwemvriendelijke graden.

De Zweedse feestdagen zijn verspreid over het jaar met zijn vele, misschien eigenaardige gewoontes. Ben je in de zomer in Götenborg geweest? Probeer begin december terug te komen om een ​​totaal andere stad te ervaren. Zoals je snel zult vinden, zijn veel feestdagen voedselgerelateerd en één ding is zeker – er is een gebakje voor bijna elke gelegenheid – iets dat onze passie voor ‘fika’ weggeeft.