Skip to main content

Staat Chili al op jouw travel bucket list? Zo niet, lees dan nog eens verder want Chili hoort zeker op dat lijstje thuis. Het land trekt al snel de aandacht van reizigers als langste en dunste land op het continent. Maar er is veel meer dat dit land zo bijzonder maakt.

Doordat het land zo lang is, de lengte van Noorwegen naar Nigeria, is het een van de meest veelzijdige landen in Zuid-Amerika. Met het Andes gebergte, de Atacama Desert en het Chileense gedeelte van Patagonië zijn er weinig landen die meer variatie bieden dan Chili. De beste reistijd van Chili is daarnaast vrij gunstig wat het land bijna het hele jaar rond een top bestemming maakt.

Als je meer redenen nodig hebt waarom Chili jouw volgende bestemming moet zijn, hebben we vandaag 4 redenen waarom je vandaag nog een ticket naar Chili moet boeken.

1. Avontuur, avontuur en nog eens avontuur

Hadden we al gezegd dat Chili garant staat voor avontuur? Chili staat bekend als een van de meest avontuurlijke landen in Latijns-Amerika. En dan doelen we niet op het reizen zelf (hoewel dat op sommige plekken ook behoorlijk avontuurlijk is), maar op het aanbod van avontuurlijke activiteiten.

Je kunt hier hiken in de Andes, rafting op wilde rivieren, vulkanen klimmen, zandboorden in de woestijn, skiën en snowboarden, mountainbiken, surfen en nog veel meer. Chili is DE bestemming voor adrenaline-junkies!

2. Stalk je volgens op Instagram met foto’s van Valparaiso

Valparaiso is een van de leukste steden in Chili, misschien wel de leukste. Het is daarnaast ook een van de meest kleurrijke. De huisjes, gebouwd op de heuvels rondom de stad, zijn er in alle kleuren. Een ritje de kabelbaan van deze kuststad is een droom van elke Instagrammer.

Valparaiso is zonder twijfel de mooiste stad van het land. Naast de gekleurde huizen vind je hier ook een bloeiende kunstscene, mooie stranden ven een aantal bergen van waar je een mooi uitzicht op de stad hebt.

3. Leef je uit in het wijnparadijs van Chili

Als er een land is waar je lekkere wijn kunt proeven dan is het wel in Chili. Het land produceert ongelooflijke wijnen. Als je door het land reist moet je een keer een wijntje proeven, ook al ben je zelf niet zo’n wijnliefhebber.

Het goede aan het verkennen van Chili’s wijnmakerijen is veel wijngaarden van wereldklasse makkelijk bereikbaar zijn vanuit Santiago en andere populaire steden zoals Valparaíso en Viña del Mar.

4. Maak alle natuurliefhebbers jaloers

De pure schoonheid van het land maakt het een droombestemming voor natuurliefhebbers. De vele nationale parken, de bergen in de Andes, de stranden, de gigantische vulkanen en natuurlijk Patagonië in het zuiden zijn zomaar een greep uit de vele natuurlijke highlights hier.

De bekendste natuurlijke highlights zijn natuurlijk Torres del Paine in Patagonië, een favoriet bij wandelaars, of het Vicente Pérez Rosales National Park, de thuisbasis van de torenhoge vulkaan Osorno. Een van de 500 vulkanen die Chili rijk is. En dan heb je natuurlijk nog Tierra del Fuego de Atacama Desert en de prachtige Elqui Valley.