Skip to main content

Spray park met buikschuifbaan

By 12 november 2019Travel

Buiten spelen is helaas minder populair geworden onder jongeren, terwijl beweging en frisse lucht gezond is voor ons allemaal. De kinderen spelen liever met een tablet en kijken graag naar hun favoriete televisieseries, maar het aantal speelafspraken is flink gedaald. Er rennen nog maar weinig kinderen rond op de pleintjes in de buurt en nu de zomers in Nederland steeds warmer worden, is het animo voor een partijtje voetbal met tropische temperaturen ook flink gedaald. De oplossing om de kinderen lekker vrij te laten bewegen en daar ook nog plezier aan te laten beleven is om met ze naar een spray park te gaan!

Wat is een spray park?

Een spray park is een soort waterspeelplaats waar kinderen op een actieve manier lekker bezig zijn met water en niet eens erbij stilstaan dat ze hun portie beweging daardoor behalen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan lekker spuiten met waterkanonnen, dansen bij waterfonteinen, stroompjes water volgen en verleggen, maar ook aan een heuse buikschuifbaan. De kinderen kunnen op een speelse manier de bewegingen van water ontdekken en ook samen spelen door bijvoorbeeld een leuk watergevecht te houden. Ze voelen de temperatuur van het water, ze merken dat het geen vaste structuur heeft en de kleintjes zullen proberen hoelang ze een plasje water in hun handen kunnen houden voordat het door hun vingers is geglipt. Hoeveel plezier zullen ze beleven als ze een aanloop nemen, op hun buik gaan liggen en daarna zo hard ze willen met de wind in hun haren over de buikschuifbaan glijden? Zonder al die elektrische apparatuur is pret toch echt gegarandeerd! Om de pret niet ten koste te laten gaan van het milieu, wordt het gebruikte water weer teruggewonnen en hergebruikt. Op die manier denkt een spray park ook aan duurzaamheid.

Veiligheid staat voorop

Natuurlijk is er bij de bouw van een spray park rekening gehouden met de veiligheid van de kinderen. De watertoestellen worden gebouwd op een veilige, slipvaste en waterdoorlatende ondergrond om uitglijden te voorkomen. Doordat het water geen diepte bereikt, is een spray park ook heel veilig voor de allerkleinsten en is er ook goed toezicht te houden door de ouders, waardoor zij ook een heerlijke middag zullen beleven.

De nieuwe favoriete plek in de zomer
Is het weer een warme dag en zijn er nog geen plannen gemaakt die niet kunnen schuiven? Kom dan ook lekker genieten van die buikschuifbaan en al dat verkoelende water!

Bron: https://www.laatdespelenbeginnen.nl/