Skip to main content

Als je weer terug bent van vakantie, dat loop je al snel tegen de berg was uit je koffer. Het wassen en daarna snel drogen in de buitenlucht is altijd een gok. Om nog even in de relaxte vakantiesfeer te blijven is de wasdroogcombinatie een uitkomst.

Een wasmachine en droger in één apparaat

Simpel gezegd is dit een wasmachine én een wasdroger gecombineerd in één apparaat. Heb je te weinig ruimte gehad in je huis voor een wasmachine én wasdroger, dan moet je zeker eens nadenken over de wasdroogcombinatie. De Consumentenbond heeft helaas nog geen apparaten getest, maar geeft wel aan dat de was- droogcombinaties even goed wassen als een losse wasmachine.  Wel duurt het drogen wat langer in het combi-apparaat dan met een losse wasdroger.

De wasdroogcombinatie biedt de mogelijkheid voor een non-stop programma voor wassen en drogen. Uiteraard kun je ook enkel wassen of alleen drogen. Kortom veel mogelijkheden en de prijs is ligt vaak lager dan twee losse apparaten. En nog een  groot voordeel  je houdt meer ruimte over om lekker te leven, terwijl je toch kan wassen en drogen.

Een ideaal apparaat voor klein behuisde huishoudens

In de AEG HDW vind je alle moderne techniek terug die je ziet in een topklasse wasmachine en wasdroger. Het bijzondere van deze AEG  is, dat het de eerste wasdroogcombinatie is die gebruik maakt van  een warmtepomp. Hierdoor is de AEG gedurende de gehele levensduur zeer energiezuinig .
De AEG HDW is een ruime 9 kilo wasmachine en een droogcapaciteit voor 6 kilo kleding. Ideaal voor elke huishouden.

Ben je geïnteresseerd?  Bekijk dan eens deze test van was-droogcombinaties. De AEG komt als beste uit de vergelijkingstest, maar er zijn ook goedkopere alternatieven.

Wanneer interessant?

In ons land schijnt nu eenmaal niet altijd de zon én niet iedereen heeft de luxe van genoeg ruimte voor twee grote apparaten. Een gecombineerde wasmachine en wasdroger is dan een ideale oplossing. Maar ook als je wel een groot huis hebt, biedt de wasdroogcombinatie voordelen.  Het maakt je drukke leven gewoon een stukje makkelijker als je ’s morgens de wasmachine aanzet en later op de dag de was schoon en droog uit de machine komt. Nu nog een machine die de was nog opvouwt en dan ben ik helemaal gelukkig als ik terug kom van vakantie.