Skip to main content

Schoolvakanties zijn voor kinderen toch altijd iets om naar uit te kijken, vrijheid, plezier en vooral even niet aan school denken. Maar hoe kan je de kids nou leuk bezig houden zonder steeds weer dat dure dagje uit te hebben? Het is eigenlijk heel simpel en voor de kids vaak nog leerzaam ook, wij geven je 3 tips waarmee jouw kids kunnen genieten tijdens de vakantie.

Activiteit 1: Organiseer een sportdag

Iedereen heeft wel een groot grasveld of een speeltuin in de buurt en waarom zou je hier dan ook geen gebruik van maken? Organiseer samen met wat buurtjes een grote sportdag met springkussens of trampolines! Betrek je kind(eren) hierbij voor ideeën en nodig alle kinderen in de wijk uit mee te doen tijdens de sportdag. Vraag voor de zekerheid even aan de gemeente of je mag doen wat je van plan bent. Wat is er voor de kids nou leuker dat met een grote groep plezier hebben? Plus… het is leerzaam, gezond en sociaal.

Activiteit 2: Ga varen in de wateren in de buurt

Vaak heb je wel een meertje, sloot of een andere plek waar je je opblaasboot kan gebruiken. Varen is voor kinderen vaak spannend en een uitdaging om te doen, en juist het uitdagen van de eigenschappen van een kind zijn leuk en ook goed voor de ontwikkeling. Varen kan rustgevend zijn, gezellig met Paps op Opa dobberen of het water, of juist een race met de beste vriend.

Activiteit 3: Bouw een hut.

Voor ieder kind een droom, een grote boomhut, zelf kan je de gedachte vast nog wel terug halen. De vrijheid die je er hebt, de avonturen die je er in je fantasierijke hoofdje heb kunnen beleven. Nu is het vrij lastig om een hut in een boom te krijgen, gebruik dus gewoon de grond. Pallets, kleden, kussens, bouw dat kasteel en je kinderen zijn er waarschijnlijk de volle 6 weken van de zomervakantie wel in zoet.