Skip to main content

Voor de meeste mensen die op vakantie gaan naar Afrika staat een safari hoog op hun lijstje. Ze komen al snel uit bij Zuid-Afrika of Tanzania, omdat deze landen bekend zijn en goed aangeschreven staan als het op safari’s aankomt. Wat deze mensen niet weten, is dat Namibië een geweldig onbevangen land is waar je niet alleen in alle rust wilde dieren kunt spotten, maar ook kunt kennismaken met inheemse stammen zoals de Himba en de Bushman! Ik ging in 2017 op rondreis door Namibië en heb deze reis echt beleefd als een sprookje. Het is zonde dat niet meer mensen weten wat voor een geweldig land Namibië is! Daarom wil ik in dit artikel graag mijn ervaring met je delen.

Wat mij het meest verraste op mijn rondreis door Namibië

Wat mij het meest is bijgebleven van mijn rondreis door Namibië is de rust. Ik heb buiten de schoolvakanties in Nederland gereisd en ben bijna nergens anders Nederlandse toeristen tegen gekomen! Zelfs in het bekende Etosha National Park was het rustig, waardoor ik super veel wilde dieren heb kunnen spotten en prachtige foto’s kon maken. Het viel me verder op dat de accommodaties veel meer comfort hadden dan ik van tevoren had gedacht en dat er ook veel gezinnen met jonge kinderen op rondreis waren. De ouders die ik heb gesproken waren erg enthousiast dat ze zo’n reis met hun kinderen konden maken en de kinderen hadden het erg naar hun zin. Verder had ik nooit verwacht om in zulke ongerepte natuur terecht te kunnen komen. Je kunt in Namibië echt van de gebaande paden afwijken en zelfs inheemse stammen ontmoeten, zonder het gevoel te krijgen dat dit een toeristische attractie is. Wil je weten wat ik tijdens mijn rondreis door Namibië zoal heb beleefd? Hier vind je 4 highlights van Namibië die je absoluut niet mag missen!

Alleen op reis door Namibië, of met een georganiseerde tour?

Mijn rondreis door Namibië heb ik zelf met een gehuurde auto gemaakt. Ik had vooraf geen accommodaties geboekt, omdat ik buiten alle schoolvakanties kon reizen en het niet druk was. Omdat je in Namibië op veel plaatsen geen bereik hebt en dan geen accommodatie kunt zoeken, vond ik het soms lastig dat dit niet van tevoren geregeld was. Ondanks dat ik me altijd veilig heb gevoeld, was het wel eng om zonder voorbereiding te reizen in een land dat zo verschilt van alle landen die ik hiervoor heb bezocht. Misschien zou mijn tip dan ook zijn om een georganiseerde rondreis te boeken, of om van tevoren alvast zaken zoals accommodatie te regelen. Ik heb gezien dat je op deze Namibië rondreis bijna alles gaat doen wat ik ook heb beleefd toen ik zelf in Namibië op rondreis was, maar dat hier de belangrijke zaken wel alvast voor je zijn geregeld. Je kunt hier voor allerlei soorten reizen kiezen; van een rondreis die van top tot teen is georganiseerd, tot een reis waarvan alleen de route vast staat. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om, net als ik, het avontuur helemaal zelf aan te gaan!