Skip to main content

Een roadtrip is een bijzondere manier om een land te ontdekken. Niet alleen bespaar je zo flink op de kosten die je normaal zou hebben door bijvoorbeeld een auto te huren, maar je verkent het land zo op een unieke manier. Je ziet plaatsen en steden die je normaal misschien nooit zou zien. Daarnaast is het een mooie manier om met de lokale bevolking in aanraking te komen. Ook Afrika kun je op deze manier ontdekken. Hieronder kun je meer lezen over roadtrippen in Afrika.

Roadtrippen door Namibië

Het continent Afrika is al jaren in opkomst in vakantiebestemming, en in het bijzonder is het Afrikaanse land Namibië al jaren een geliefde bestemming. Een perfecte locatie om te roadtrippen, kortom. Hier vind je van alles: de warme lokale bevolking, prachtige stranden, ongerepte natuur, de mogelijkheid om op een onvergetelijke safari te gaan en nog veel meer. Reis op een unieke manier door de onvergetelijke en pittoreske landschappen die je in dit land aantreft.

Roadtrippen door Zuid-Afrika

Soms lijkt het wel alsof Zuid-Afrika gemaakt is voor een road trip. Hier vind je diverse routes die je kunt nemen. Als je zou willen, zou je zelfs meerdere roadtrips door dit land kunnen maken. Er valt simpelweg zoveel te ontdekken hier. Zo zou je kunnen kiezen voor een wijn en tuinroute door Zuid-Afrika. Zuid-Afrika staat immers bekend om de vele heerlijke wijnen die het produceert. Door de gunstige ligging van de wijnheuvels ten opzichte van de zon, kunnen druiven hier perfect groeien. Tijdens een road trip langs de wijn & tuin route zul je niet alleen vele heerlijke wijnen proeven, maar je komt ook nog eens langs vele van de mooie steden van dit land. Maar ook walvissen spotten bij de Westkaap is een mogelijke route. Of reizen tussen de grootste steden: van Kaapstad naar Johannesburg.