Skip to main content

Reizen door China

By 7 mei 2020Travel

China is een prachtig land met veel andere gewoontes dan we hier in Nederland gewend zijn. Wil je graag  een rondreis make door China? In dit artikel lees je praktische tips.

Wat zijn de kosten van backpacken in China?

Over het algemeen is backpacken in China iets duurder dan in andere Aziatische landen. Als je echter aan een budget vasthoudt, heb je voldoende aan 35 euro per dag. Van dat geld kun je voldoende leuke excursies boeken, kun je rondreizen, overnachten en eten.

Visum

Een visum voor China moet je al geregeld hebben vóórdat je het land binnenkomt. Je zult dus een visumaanvraag moeten voltooien in Nederland. Hierbij moet je een reisplan maken met, zoals de naam doet vermoeden, je reisplannen. Je kunt echter wel van je reisplan afwijken, maar als het in grote lijnen maar klopt. Zorg er ook voor dat je een geldig paspoort hebt die nog minimaal zes maanden geldig is als je het land binnenkomt. Je dient ook aan te geven wanneer je het land binnenkomt en wanneer je het land weer verlaat. Dat kan voor problemen zorgen als je nog geen vliegticket hebt geboekt.

Reizen

Zoals je wel weet is China een ontzettend groot land. Gelukkig is het binnenlandse vervoer in het Aziatische land goed geregeld. Er zijn onder andere hogesnelheidslijnen waar je gebruik van kunt maken en tevens kun je een binnenlandse vlucht boeken. Iedere grote stad heeft wel een luchthaven. Als je vooral veel met de trein wilt reizen, kun je een OV Chipcard aanschaffen. Hiermee kun je voordeliger reizen.

Bezienswaardigheden

In het Aziatische land kun je genieten van ontzettend veel leuke bezienswaardigheden. Je kunt onder andere een bezoekje brengen aan het Terracottaleger, de Verboden Stad en de Grote Muur. Daarnaast hebben verschillende grote steden veel te bieden: een leuk uitgaansleven, een prachtige skyline of diverse leuke markten. Ook de authentieke dorpjes zijn leuk om te bezoeken. In het land kun je dus veel bekijken en vooral ook veel beleven.

De Chinese taal

Wat wel lastig kan zijn tijdens je reis door China  is de Chinese taal. Waarschijnlijk kun je geen Chinees lezen, maar in de grotere steden worden steeds meer Engelse borden gemaakt. De menu’s in de restaurants in vrijwel alle toeristische steden zijn in het Engels. Als je iets wilt vragen kun je proberen om met je handen te communiceren. Echter moet je er wel rekening mee houden dat men hier andere normen en waarden kent. Blijf in ieder geval altijd vriendelijk en probeer eventueel Google Translate te gebruiken op je smartphone. De vertalingen zijn over het algemeen redelijk correct.

Laatste tip: bereid je reis goed voor

Als je gaat backpacken in China, is het raadzaam om je reis goed voor te bereiden. Zorg ervoor dat je ongeveer weet waar je heen wilt en welke bezienswaardigheden je allemaal wilt bekijken. Maak voor jezelf een klein plan. Bekijk ook hoe je van punt A naar punt B wilt reizen: wil je met het vliegtuig reizen of kies je voor een reis met de trein? Vooral als je in je eentje reist, is het raadzaam om je reis  goed voor te bereiden. Boek je treintickets bij voorkeur een aantal dagen van te voren, zodat je zeker weet dat je een bepaalde trein haalt. Datzelfde geldt uiteraard voor vliegtickets.