Skip to main content

Bij het kiezen van een reisverzekering is het belangrijk om te letten op een aantal punten. Een verzekering bestaat namelijk uit een aantal onderdelen. Voordat we verder ingaan op het afsluiten van een reisverzekering. Heb je wel een reisverzekering nodig? En zo ja, welke reisverzekering past het beste bij jou?

Heb ik eigenlijk een reisverzekering nodig?

Tijdens het maken van een reis is het aangeraden om een reisverzekering af te sluiten. Dit zorgt ervoor dat je verzekerd bent voor kosten die ongemakken tijdens je vakantie met zich mee brengen. De zoektocht naar een verzekering dat bij jou past kan best moeilijk zijn. Welke zaken moet je eigenlijk verzekeren? En wat is er allemaal nodig?

De belangrijkste reden om een reisverzekering af te sluiten is om verzekerd te zijn tijdens noodsituaties, waardoor je ook hulp krijgt in die noodsituaties. Denk bijvoorbeeld aan een ongepland vervroegde terugreis of een langer verblijf inclusief extra kosten als gevolg van een overlijden, ziekte of ongeval. Met een reisverzekering ben je hiervoor gedekt.

Wat zijn de verschillen?

Reisverzekeringen kunnen erg van elkaar verschillen op de volgende punten:

  • Eigen risico: dit is gebruikelijk voor de bagage dekking en medische kosten, maar de hoogte van het eigen risico kan enorm verschillen. Hoe lager, hoe voordeliger de verzekering.
  • Voorwaarden: tot welke leeftijd zijn kinderen meeverzekerd? En wat is bijvoorbeeld de maximumvergoeding?
  • Dekking: neem je een Europadekking of Werelddekking?
  • De dekkingen per module. Deze kunnen flink met elkaar verschillen.

Start hier direct met je reisverzekering vergelijken en vind de goedkoopste reisverzekering voor jouw wensen!

Kortlopend of doorlopend

Op het moment dat je tijdelijk verzekerd wilt zijn tijdens je vakantie, dan is een kortlopende reisverzekering aangeraden. Maar ga je langer dan 2,5 week per jaar op vakantie? Dan is het voordeliger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Hiermee ben je het hele jaar door verzekerd. Iedere vakantie of weekendje weg ben je verzekerd met een doorlopende reisverzekering.

Annuleringsverzekering

Wil je het risico van annuleren zelf dragen? Of wil je jezelf hiervoor verzekeren? Een vakantie annuleren is altijd vervelend en zorgt voor een hoop kosten. Een goede annuleringsverzekering kan je hierbij helpen. Wel is het belangrijk om goed de voorwaarden en aard van de annulering door te nemen.