Skip to main content

Ben je op zoek naar inspiratie voor een vakantie? Wil je het dit jaar een keer helemaal anders gaan doen? Misschien is een keer backpacken iets voor jou! Zeker wanneer je een lange reis gaat maken kun je eigenlijk niet zonder een backpack. Maar überhaupt is een keer backpacken echt een aanrader voor iedereen. Er zijn immers genoeg redenen op te noemen waarom een keer backpacken iets is wat je tenminste één keer in je leven gedaan moet hebben. Hieronder worden een aantal van de voordelen van backpacken voor je op een rijtje gezet.

Geniet van de vrijheid

Misschien wel het grootste voordeel van backpacken is de vrijheid die je hebt om te gaan en staan waar je maar wilt. Niets moet, alles mag. Het moet niet onderschat worden hoe bevrijdend dit gevoel is. Eén van de redenen dat we op vakantie gaan is immers om aan de sleur van het dagelijkse leven te ontsnappen. We moeten dagelijks zoveel op bijvoorbeeld ons werk, dat we genieten van de vrijheid van een backpack vakantie. Jij bepaalt tijdens het backpacken zelf waar je naartoe gaat. Dit is een spannend avontuur. Maar het is tevens één van de meest bevrijdende dingen die je ooit zal doen.

Luxe is overbodig

Backpacken wordt ook vaak geroemd omdat het back to basics gevoel hierdoor weer wordt aangewakkerd. Natuurlijk, het is heerlijk om in een luxe hotel te verblijven. Toch behaal je op persoonlijk vlak een hoop winst wanneer je zelf op avontuur gaat en meer zelfvoorzienend bent. Je hebt niet veel nodig om een geweldige vakantie te hebben. Dankzij backpacken realiseer je dit jezelf weer.

Ontmoet nieuwe mensen

Jaarlijks gaan vele mensen backpackend op vakantie. Onderweg zul je geregeld een mede backpacker tegenkomen. Dit schept al snel een band. Bovendien verblijven backpackers veelal in dezelfde hostels en dergelijken. Je komt zo in contact met backpackers van over de hele wereld. Nieuwe mensen ontmoeten is leuk!