Skip to main content

Of je nou een super actieve vakantie hebt of alleen maar ligt te bakken in de zon, je wilt zo snel mogelijk van het vliegveld naar je daadwerkelijk bestemming. Dit gaat niet altijd even makkelijk. Indien je met het openbaar vervoer gaat, kun je te maken krijgen met vertragingen. Neem je een taxi? Kan het best voorkomen dat je even moet wachten voordat je onderweg bent en bovendien kan een taxi best prijzig zijn. Hoe je op deze onverwachte momenten goed kunt voorbereiden en zo snel mogelijk van je vakantie kunt genieten? We geven hieronder enkele tips.

Regel het vervoer vooraf
Het meest logische om te doen, is om tijdens het boeken ook meteen vervoer te regelen naar de desbetreffende bestemming. Het is ook mogelijk om van te voren een busreis te boeken, maar dan kun je vooralsnog enkele vertraging oplopen. Om echt zeker te zijn van je zaak, zou je een auto kunnen huren op het vliegveld. Dit doen veel Nederlandse toeristen ook wanneer zij het land bezoeken. Via bijvoorbeeld autoverhuur eindhoven airport wordt er dan een auto gehuurd, waarmee ze gemakkelijk van A naar B kunnen reizen. Dit kun jij natuurlijk in het buitenland ook gemakkelijk doen.

Waarom is dit zo handig?
Allereerst, kun je direct na je landing de auto ophalen en rechtstreeks met je gezin of vrienden naar de bestemming toe rijden. De enige vertraging die je nu kunt oplopen is een eventuele file of doordat je de weg niet kunt vinden. Bovendien zit je ook de terugweg niet met stress hoe je bij het vliegveld komt. Je kunt de avond van te voren rustig aan de kofferbak vullen met koffers en spullen en de volgende dag rustig die kant op rijden. De auto kan namelijk ook bij het vliegveld weer ingeleverd worden. Een ander voordeel is dat je nu tijdens je vakantie heel veel andere leuke dingen kunt plannen, die je wellicht anders niet zo snel had gedaan in verband met eventuele afstanden.

Stedentrip
Begeef jij je met je vrienden en familie aan de kust? Geen probleem! Je kunt met de auto in een mum van tijd het land verkennen en een enkele steden bezoeken. Indien je daar niet over wifi beschikt, is het wellicht verstandig om de route naar enkele steden van te voren uit te printen en op de ouderwetse manier een kaart mee te nemen.

Andere uitjes
Het is natuurlijk ook super leuk om naast steden ook kleine dorpjes te bezoeken en andere uitjes te plannen. Zo kun je ook naar een lokaal waterpark gaan of wellicht een dierentuin bezoeken. Je kunt zo in een kort tijd bestek het land toch op een heel ander niveau leren kennen.

Ondanks dat een land als Spanje meer tijd in beslag neemt om te ontdekken dan Nederland, is het ideaal om een auto te huren vanaf het vliegveld. Net zoals de Nederlandse toeristen die via rent a car Rotterdam een auto huren, kun jij ook kijken wat in jouw bestemming alle mogelijkheden zijn.