Skip to main content

Wil jij dit jaar eens een bezoek brengen aan de bijzondere Emiraten? Dit staat garant voor warmte, avontuur, luxe en ook een stukje mystiek. Op Vakanty.nl vind je de beste pakketreizen naar de Verenigde Arabische Emiraten. In deze blog vind je alvast de belangrijkste hotspots en bijzonderheden.

 

Waar ligt het?

De Verenigde Arabische Emiraten zijn een land in Azië. Het land grenst met de landen Oman en Saoedi-Arabië, waardoor het duidelijk in de Arabische wereld ligt. Wat dat betreft is het een locatie waar we niet zo snel komen, die juist daarom erg interessant is. De zeven verschillende emiraten zijn Abu Dhabi, Dubai, Sjarjah, Ajman, Umm al Qaywayn, Ras al-Khaimah en Fujairah. Abu Dhabi is daarvan de grootste, al hebben alle zeven emiraten de beschikking over een hoop olie en daarmee rijkdom.

 

Geschiedenis

De Verenigde Arabische Emiraten zijn pas sinds 1971 een onafhankelijk land. Tot op dat moment waren ze een onderdeel van het Verenigd Koninkrijk. Ze hadden namelijk beloofd dat ze geen banden aan zouden gaan met andere overheden, waardoor ze als het ware een onderdeel waren. Het ging destijds echter om zes Arabische Emiraten, aangezien Ras el-Khaimah pas later is toegevoegd aan de Verenigde Arabische Emiraten. Het was natuurlijk de bedoeling om de zeven emiraten bij elkaar te brengen tot een enkel land, maar dat is helaas nooit gelukt waardoor ze zich zelf steeds verder zijn gaan ontwikkelen.

 

Abu Dhabi

Abu Dhabi is de grootste van de Verenigde Arabische Emiraten en is al jarenlang erg populair onder rijke toeristen. Er valt hier van alles te doen en er wordt dan ook alles aan gedaan om internationaal zoveel mogelijk aanzien te verwerven. Zo wordt er samen met Dubai gestreden om een eerste positie wat betreft de meest imposante bouwwerken. Het is al jarenlang een oord waar de rijken der aarde bij elkaar komen om te genieten van een heerlijke vakantie. Abu Dhabi was de eerste die zich tot een dergelijk oord wist te ontwikkelen, maar heeft nu een zware kluif aan Dubai.

 

Dubai

Dubai heeft zich net als Abu Dhabi binnen de Verenigde Arabische Emiraten weten te ontwikkelen tot een paradijs voor de rijken der aarde. Zo zorgen de grote gebouwen als de Burj al Arab en projecten als de opgespoten eilanden er regelmatig voor dat Dubai in het nieuws komt. Op die manier proberen de emiraten zichzelf zoveel mogelijk te promoten en ervoor te zorgen dat meer toeristen de weg hier naartoe weten te vinden. Dubai richt zich daarbij ook steeds meer op de minder gefortuneerde bezoekers, die gewoon een heerlijke tijd willen hebben in een voor hen onbekend land. Bekijk ook de vele excursies in Dubai

 

Bijzonderheden

De Verenigde Arabische Emiraten zijn ontzettend rijk en doen er dan ook alles aan om het hun inwoners zo prettig mogelijk te maken. Zo hoeven inwoners van dit land bijvoorbeeld geen belasting te betalen. De overheid verdient meer dan genoeg met de olie en heeft de inkomsten dus helemaal niet nodig. Verder worden de ziektekosten netjes door de overheid betaald en kost ook een universitaire studie helemaal niets. De overheden van de Verenigde Arabische Emiraten betalen zelfs de kosten van een studie in het buitenland, zodat de inwoners zich optimaal kunnen scholen zonder daarvoor te betalen. 

 

Bron: Vakanty.nl