Skip to main content

Op zakelijke vakantie: waar moet je op letten?

By 29 april 2019Budget

Bij een zakelijke vakantie zijn er verschillende zaken om rekening mee te houden. Bedenk vooraf wat het doel van de vakantie is. Ga je enkel op een zakelijke vakantie om zaken te doen voor je eigen bedrijf, of wil je hier ook andere partijen bij betrekken? Reis je daarbij in je eentje naar je bestemming, of neem je iemand mee? Samen naar je zakelijke vakantiebestemming reizen kan interessant zijn. Vier ogen zien immers meer dan twee! Daarbij heb je de gelegenheid om als bedrijf meer mensen te spreken. Denk bijvoorbeeld aan een zakelijke vakantie naar een congres of een beurs in het buitenland.

 

Zorg voor een geschikte accommodatie

Wanneer je tijdens een zakelijke vakantie een congres of beurs wilt bezoeken, kan het slim zijn om voor een accommodatie in de buurt hiervan te kiezen. Het is vervelend als je een lang stuk moet rijden. Daarbij is het prettig, wanneer je met het openbaar vervoer naar de beurs- of congreszaal kunt komen. Je wilt immers niet met alcohol op achter het stuur hoeven te kruipen. Een alternatief kan het reserveren van een taxi zijn. Een taxi reserveren is vaak echter behoorlijk duur!

 

Een prepaid simkaart voor in het buitenland

Binnen Europese landen kun je een Nederlands mobiel abonnement gebruiken. Je hoeft zo geen losse simkaart aan te vragen om ook in het buitenland te kunnen bellen en internetten. Mocht je naar een land buiten de EU gaan, dan is het aanvragen van een simkaart bij Prepaidsimkaarten.nl wel interessant! Je voorkomt zo een hoge telefoonrekening. Houd er rekening mee, dat internetten via een prepaid simkaart vaak erg duur is. Gebruik de simkaart om die reden alleen voor telefoontjes en eventueel een aantal sms’jes. In veel landen heb je tegenwoordig tal van plekken met een openbaar WiFi-netwerk. Ideaal, wanneer je het laatste nieuws wilt checken of een mailtje wilt versturen.