Skip to main content

Je vakantie plannen tijdens de coronacrisis

Kamperen is misschien niet het eerste dat in je opkomt als je je vakantie plant. Nu alles echter anders loopt, is op vakantie gaan mogelijk een risico of juist heel saai, omdat musea, restaurants en bars hun deuren hebben moeten sluiten. Hoewel de maatregelen in Nederland al versoepeld worden, is nog niet alles geopend, zoals normaal. Hoe de situatie in het buitenland is, verschilt per land. 

Vakantie afblazen?

Je hoeft je vakantie niet af te blazen. Ook al kun je misschien minder activiteiten ondernemen, kun je wel even ergens anders dan thuis genieten van je vrije tijd. Zo kom je eindelijk toe aan je welverdiende rust en kom je nog eens buiten de deur. Dit is immers misschien al een paar maanden niet gebeurd door de risico’s van buiten zijn door het coronavirus. Bedenk wel dat het virus wellicht in je vakantiehuis of hotel rondzwerft. Een risico op het besmetten van anderen en jezelf is het dus nog steeds.

Het veiligste alternatief voor vakantie tijdens corona: kamperen

Wat je misschien beter kunt doen om tot rust te komen buiten de deur is je eigen tent, caravan of camper pakken en erop uit gaan. Dit is niet voor iedereen weggelegd. Niet iedereen wil tussen Henk, Ingrid en de schreeuwende kids op een saai opgezet terrein bivakkeren. 

Op een leukere manier kamperen

Gelukkig zijn er ook natuurcampings en sites waarbij je een kampeerplek kan boeken bij iemand in de tuin, een soort AirBnB voor kamperen dus. Een voorbeeld hiervan is Campspace. Hierbij heb je al iets meer privacy en zit je vaak in een mooie omgeving. In het wild kamperen is in principe verboden in Nederland, maar mag wel op aangewezen plekken. Deze zijn echter schaars, helaas. 

Wat doe je dan de hele dag?

Als je normaal meer van de stedentrips bent, is het misschien moeilijk in te denken dat je je met kamperen gaat vermaken. Het is sowieso belangrijk dat je een fijne omgeving kiest, waar genoeg te zien en te doen is. Lekker door de natuur of een leuk stadje wandelen en fietsen is eigenlijk al heerlijk. Om je verder te vermaken kun je een goed boek, spelletjes en eventueel drank meenemen. Nu nog hopen op mooi weer!

Kamperen is goedkoop

Nog een voordeel van kamperen is dat het supergoedkoop is! Tenten op zich zijn niet duur en de standplaats ook niet. Als je een caravan of camper hebt, wordt het alweer wat duurder. Je moet dan rekening houden met kosten voor aanschaf, onderhoud en misschien stalling. Als je vreest voor schade, kun je je camper of caravan laten verzekeren. Voor het vinden van de goedkoopste verzekeringsdeal vergelijk je bij Vergelijkdirect.