Skip to main content

Wilt u op vakantie naar een camping in Groningen? Camping Nienoord is een camping in Groningen en is gevestigd op landgoed Nienoord in het hoge noorden van Nederland. In omstreken liggen de provincies Friesland en Drenthe, een pracht locatie voor een fiets of wandelvakantie. Maar ook met een gezin kunt u terecht bij camping Nienoord. Door het grote landgoed is er voldoende ruimte voor iedereen en is zijn er de faciliteiten zoals een binnen- en een buitenzwembad, grote speeltuinen voor jong en oud en een rijtuigen museum. Voldoende tijdverdrijf alleen op de camping al!

Wat is er te doen in de buurt van de camping in Groningen?

Binnen de provincie Groningen zijn een aantal mooie bezienswaardigheden. Bezienswaardigheden die je zeker niet wilt missen zijn:

  • De martinitoren
  • Nationaal park Lauwersmeer
  • De wadden
  • Forum Groningen
  • Hoge der A
  • Hofjes
  • Piloersemaborg
  • Vesteging Bourtange
  • Wierdedorp Niehove
  • Groninger museum

De bovenstaande bezienswaardigheden zijn ook in een steenworp van de camping, ideaal om ook te bezoeken tijdens een fiets of wandelvakantie. Deze bezienswaardigheden hebben voldoende parkeergelegenheid bij een bezoek met de auto en hebben een prima aansluiting op het openbaarvervoer.

Wat is er te doen in omstreken van Groningen?”

Aan de provincie Groningen grenzen de provincies Friesland en Drenthe. Naast de bezienswaardigheden die de provincie Groningen biedt zijn er in Friesland en Drenthe ook tal van bezienswaardigheden die je niet wilt missen. Zo kun je in Friesland natuurlijk de elf steden bezoeken die aan de magische route van de tocht ter tochten liggen of een bezoek brengen aan de mooie Friese wateren. Wat Friesland nog meer uniek maakt is dat ze een eigen taal spreken genaamd ‘Frysk’, deze taal is ook erkend in Nederland en valt dus niet onder een dialect. In de hoofdstad van de provincie Friesland, Leeuwarden is ook van alles te doen! Zo kun je een bezoek brengen aan het Fries museum, naar een voetbalwedstrijd gaan van Cambuur, shoppen in de binnenstad of genieten van het terras wat gevestigd is aan de winkelstraat. Wanneer je ervoor zou kiezen om met het openbaarvervoer te reizen stap je uit op Leeuwarden station, vanaf hier is het nog maar een paar minuten lopen naar de binnenstad.

In de provincie Drenthe kun je een bezoek brengen aan het nationaal park Dwingerveld, de hunebedden of je kunt de restanten van kamp Westerbork uit de oorlog bezichtigen. Daarbij biedt de provincie Drenthe veel fietsroutes, waardoor veel bezienswaardigheden met de fiets toegankelijk zijn.

Waarom kiezen voor een vakantie in Groningen?

Waarom kiezen voor een vakantie in Groningen? De provincie Groningen is één van de mooiste provincies die Nederland heeft. Daarbij is het omringt door de provincies Friesland en Drenthe. Er zijn binnen en naast de provincie stal van bezienswaardigheden om te bezoeken. Er is voor ieder ook wel een bezienswaardigheid of activiteit!

Daarbij is Groningen via diverse manieren te bereiken. Groningen is goed bereikbaar met de auto of het openbaarvervoer. Visa versa is dit ook zo, wanneer je vanuit Groningen naar omliggende provincies wilt reizen is hier een goede aansluiting voor.