Skip to main content

Je kindje is wellicht een paar weken oud en de eerste regelmaat is teruggekeerd in je huishouden. Ieder is gewend aan de komst van het nieuwe gezinslid en wellicht hebben jullie al een vakantie in de planning. Was je eerder met z´n tweetjes en mikte je op goed geluk een dag van te voren je koffer vol? Dan moet je nu met een kindje erbij wel even nadenken wat je meeneemt, ineens lijkt het inpakken van een koffer een hels karwei en je neemt als snel teveel mee!

Maar wat zijn nou echt handige items om mee te nemen?

Geef je geen borstvoeding? Dan is het handig om de eigen voeding van jouw baby mee te nemen. Let op! Kijk wel of er in het land van bestemming speciale regels zijn omtrent het invoeren van melkproducten. Luiers kun je uiteraard ook meenemen, maar vermoedelijk zijn deze ook te koop op de plek waar je heen gaat. Neem er gewoon een paar mee voor de eerste dagen. Ook zijn hydrofiele luiers luiers echt onmisbaar op vakantie of eigenlijk altijd, maar vermoedelijk heb je zelf al ontdekt hoe handig ze zijn. Heb je die leuke met oortjes al gezien? Die zijn uit de collectie hydrofiele luiers van Liewood. Ze zijn er in verschillende kleurtjes en met verschillende snuitjes erop gedrukt. Hoe snoezig staat dat op het strand?

Ook is het belangrijk om van te voren te bedenken waar je kindje in gaat slapen. Kan er een babybedje op de kamer? Of moet je zelf een camping bedje meenemen? Soms is het ook best mogelijk om je baby een paar nachten in de reiswieg van de wandelwagen te laten slapen. Mits er voor kiest om deze mee te nemen natuurlijk.

Fijn is altijd wel om een paar herkenbare dingetjes mee te nemen. Een lakentje en deken waar ze thuis al onder geslapen hebben. Zo herkennen ze de geur van hun eigen bed. Maar wellicht ook een nachtlampje die ze thuis ook in de buurt van het bedje hebben staan. Leuke nachtlampjes en anderen herkenbare items vind je bijvoorbeeld  .