Skip to main content

Zit je eraan te denken om dit jaar een fietsvakantie te boeken in plaats van de goede oude zon, zee en strandvakantie? Dan hebben wij nog wel een leuker idee voor je. Ga op vakantie met je elektrische fiets! ‘Huh, kan dat dan?’ Ja! Dat kan zeker. Wel zijn er een paar dingen waar je op moet letten voor je vertrekt. Wij hebben ze even voor je op een rijtje gezet.

Je e-bike

Natuurlijk moet je elektrische fiets passend zijn bij de activiteiten die je gaat uitvoeren. Wil je fietsen door de stad, of heb je de fiets nodig voor langere afstanden? En ga je door vlakke landschappen rijden, of ziet de route er juist heuvelachtig uit? Dit zijn stuk voor stuk zaken waar je goed over na moet gaan denken, omdat het type e-bike afhangt van je plannen.

De accu

De accu van je e-bike moet je om de zoveel kilometers weer opladen. Na hoeveel kilometer je dit moet doen, verschilt per elektrische fiets. Het hangt er ook van af of je de accu continu gebruikt en op welke stand je dit doet. Mocht je hele lange afstanden willen maken dan is het misschien handig om je elektrische fiets te voorzien van een extra accu, zodat je nooit zonder komt te zitten!

Het is daarbij ook belangrijk om de accu voor de reis te laten nakijken, zodat je niet voor onverwachte problemen zult staan.

Opladen

In Nederland kun je op veel locaties je elektrische fiets opladen. In het buitenland is dit misschien wat moeilijker. Om de accu op te laden heb je een stroomaansluiting nodig van 220 volt. Gelukkig komen er steeds meer oplaadpunten bij, waardoor het in de toekomst steeds gemakkelijker zal worden om er een te vinden onderweg.

Pech

Wanneer je problemen hebt met je e-bike, is het het slimst om een fietsenwinkel op te zoeken. Deze kunnen je waarschijnlijk het best helpen met je probleem. Mocht er geen fietsenwinkel in de buurt zijn, dan kun je ook een autogarage opzoeken.

Daarbij is het slim om je elektrische fiets te laten verzekeren. Daar krijg je meestal ook pechhulp bij en een fijne dienstverlening wanneer je fiets is gestolen. Zo hoef je je tijdens je reis nergens zorgen over te maken en kun jij je lekker focussen op het belangrijkste: genieten. Fijne vakantie!