Skip to main content

Op vakantie in Portugal, Algarve

By 15 november 2017Topbestemmingen

Portugal is een erg mooi land, het weer is er vaak erg lekker en je kunt er goed genieten van de mooie stranden, zee en nog veel meer. De kustlijnen zijn ook erg mooi zo vind je er schitterende kliffen en mooie rotspartijen. In het binnenland van Portugal vindt je indrukwekkende bergen wat erg rustgevend is. Algarve is verdeeld in drie gebieden namelijk de West-Algarve, Oost-Algarve en Centraal-Algarve. Alle drie de gebieden hebben een ook een strand maar de stranden verschillen onderling erg van elkaar. Zo heeft de West-Algarve mooie stranden en ruige rotskusten dit komt omdat de West-Algarve aan de Atlantische Oceaan. Dit terwijl Centraal-Algarve weer hele rustige stranden heeft met mooie baaien. En de Oost-Algarve is vlakker en biedt naast langgerekte zandstranden ook het bijzondere Ria Formosa: een natuurpark dat bestaat uit een lagune en een reeks eilanden.


Vakantiehuis in Algarve


In Algarve kun je erg mooie vakantiehuizen huren. Bijna alle villa’s die in Algarve te vinden zijn beschikken over een privé zwembad. Dit omdat het in Portugal erg mooi weer is waardoor je lekker kunt zwemmen. Het voordeel van een vakantiehuis huren in Portugal is dat je alles al hebt, je moet alleen nog zelf zorgen voor kleding en eten en extra dingen die je graag mee wilt hebben. Je kunt er dus lekker met de auto of het vliegtuig heen. Het voordeel van een auto is dat je meer mee kunt nemen dat wanneer je met het vliegtuig gaat en je de auto dan ook kunt gebruiken in Algarve. Je hebt dan geen last van dat je een auto moet gaan huren. Bijna elk huis beschikt wel over een parkeerplaats waar je de auto kwijt kunt. Nog een groot voordeel aan een vakantiehuis is dat je geen ‘last’ hebt van andere mensen, je bent alleen met de mensen waar je mee op vakantie bent. Dit in tegenstelling tot wanneer je een appartement huurt, dan heb je wel andere mensen om je heen.


Grote/bekende steden in Algarve


Algarve kent ook veel mooie en bekende steden. Veel steden ervan staan ook bekend bij de jongeren als uitgaanssteden. Zo heeft West-Algarve Lagos, Centraal-Algarve Albufeira, Silves, Loulé en Carvoeiro en Oost-Algarve heeft Tavira, Olhao, Sao Bras, Fuzeta en Faro. Dit zijn allemaal mooie steden om eens vakantie door te brengen. In al die steden zie je hoe de buurtbewoners er leven. Er zijn namelijk nog veel plekken waar de cultuur er nog heerst van vroeger, het is dus geen toeristenstad geworden, alles is er nog plaatselijk. Bij het huren van een villa in Albufeira kun je genieten van alle luxe en comfort die zowel de villa als de stad te bieden hebben.