Skip to main content

Op vakantie? Denk aan je zonnebril!

Volgens onderzoek van de ANWB vergeten we veel belangrijke dingen in te pakken als we op vakantie gaan. Uit hun onderzoek blijkt dat we onze oplader en tandenborstel het vaakst vergeten. Nou is dit niet zo heel erg, meestal kun je deze producten makkelijk kopen op de vakantiebestemming. Maar dat geldt niet voor alles. Zonnebrillen worden volgens het onderzoek bijvoorbeeld ook vaak vergeten. Dit is heel vervelend omdat een mooie zonnebril vinden lastig en duur kan zijn. Geen zonnebril dragen is ook geen goede optie, omdat het heel belangrijk voor de gezondheid van je ogen is om er een te dragen. Ook maakt een zonnebril je zomerse outfit natuurlijk helemaal af. Pak hem dus gelijk in!

Denk om je gezondheid

Een zonnebril beschermt je ogen, omdat deze uv-straling filtert. Als je een goede zonnebril draagt scheelt dit dus al veel. Als je geen zonnebril draagt, hebben mensen snel de neiging om hun ogen dicht te knijpen om het felle licht te filteren. Dit knijpen kan hoofdpijn veroorzaken. Omdat de zon in het buitenland vaak feller en langer schijnt dan in ons land, is het vooral op vakantie heel belangrijk om je zonnebril mee te nemen.

Zomertrend 2018

Zonnebrillen kunnen een echt fashion statement zijn, maar wat is nou hip? Waar we een paar jaar geleden massaal de Ray-Ban Wayfarer droegen, zie je dit jaar een heel andere trend. Deze zomer zien we de cat eye zonnebril niet alleen op de neuzen van populaire Instagram-modellen, maar ook overal op straat. Deze retro zonnebril is daarom dé mode musthave van het moment. De bril kan ook perfect gecombineerd worden met die andere zomertrend: de lange kimonojurk. Dit is hét zomerjurkje van 2018! Zie jij jezelf deze trends al rocken op vakantie?


Koester je zonnebril

Jouw vakantie is zeker geen vakantie voor je zonnebril. Je draagt hem constant, gooit hem even snel in het zand als je een frisse duik neemt en laat hem geregeld bijna achter in een restaurant. Omdat je zonnebril toch een speciale plek in je hart heeft, is het zaak om hem een beetje liefde te geven. Bewaar hem daarom altijd in een brillenkoker, zodat er geen krassen op de glazen komen en maak de glazen regelmatig schoon. Ook heb je hele leuke touwtjes waar je je zonnebril aan kunt hangen, zodat je hem niet meer achter kunt laten. Met een beetje zorg gaat je zonnebril jaren mee en zullen jullie samen de spannendste avonturen beleven.