Skip to main content

In je schoolperiode zijn er altijd een aantal hoogtepunten. Voor bijna alle kinderen en jongeren in Nederland zijn dit vaak dezelfde onvergetelijke momenten. De musical in groep 8, de examenstunt en eindfeest op de middelbare school of het schoolkamp op de basisschool en de werkweek op de middelbare school. Vooral de schoolkampen zijn periodes waar veel mensen met een glimlach aan terugdenken. Zelfs universiteiten en hogescholen trappen het jaar steeds vaker af met een introductiekamp. Om een schoolkamp of werkweek goed te laten verlopen zijn er een aantal zaken om op te letten.

De locatie

Wanneer je een reis organiseert met een grote groep dan wil je tijdens de reis zelf minder te doen hebben en wil je zo goed mogelijk voorbereid op reis gaan. Ook wil je dat iedereen op zijn of haar gemak is en er voor iedereen iets te doen is. De Ardennen zijn een ideale locatie voor een schoolkamp en bieden vele voordelen. Omdat de Ardennen zo dicht bij Nederland liggen is dit financieel gezien een interessante optie. Daarnaast zitten er vele praktische voordelen aan een werkweek in de Ardennen. In grote delen van de Ardennen kun je gewoon Nederlands praten, wat voor veel kinderen wel plezierig is en ook zorgt voor een geborgen gevoel. De Ardennen bieden daarnaast tal van accommodaties op het gebied van campings en kampeerboerderijen aan, waar het heerlijk vertoeven is met een groep jongeren.

Tip: https://schoolkamp-ardennen.nl/ 

Vertrouw op de vakbekwaamheid en expertise van de organisaties in dit gebied

Door te kiezen voor een schoolreis in de Ardennen ervaar je ook een stuk minder verantwoordelijkheid als organisator . Campings en organisaties in dit gebied zijn zeer ervaren met het faciliteren van grote groepen en zorgen ervoor dat je tijdens het kamp zelf niet nog allerlei zaken hoeft te regelen. Dingen als kanoverhuur, fietsverhuur en andere activiteiten die je wilt ondernemen kun je allemaal vooraf boeken.

Aanbevolen: https://www.activeoutdoorevents.nl/

Het gebied biedt daarnaast volop avontuur en mogelijkheden voor buitenactiviteiten zoals survivallen. Er zijn diverse mogelijkheden en accommodaties voor grote groepen zoals campings en kampeerboerderijen waar er ook gekookt kan worden voor deze groepen. Alle keuken faciliteiten zijn beschikbaar en je hoeft dan ook niet alles vanuit Nederland mee te nemen. Supermarkten zijn overal op rijafstand te vinden en je bent dan ook niet ver van de bewoonde wereld verwijderd. De Ardennen is een prachtig groene en bosrijk berglandschap op slechts een aantal uren van Nederland die zal zorgen voor een onvergetelijk schoolkamp!