Skip to main content

Strandvakantie in het buitenland geboekt? Zes maanden backpacken? Reizen door Azië? Of ga je extreme sporten doen in je vakantie? Maar wil je niet voor vervelende verrassingen komen te staan? Wees voorbereid en sluit daarom een reis- en een annuleringsverzekering af. Maar ben je bekend met betekenissen en voorwaarden die deze verzekeringen met zich meebrengen?

Reisverzekering

Door middel van een reisverzekering ben je verzekerd voor schade of kosten tijdens je vakantie. Nu gaat het wel alleen om onvoorziene gebeurtenissen. Onvoorziene gebeurtenissen zijn bijvoorbeeld: medische kosten, kosten voor een langer verblijf of schade aan jouw bagage. Mocht je dus bijvoorbeeld langer in een hotel moeten blijven, omdat er op lokale vliegveld een staking is, kunnen de kosten hoog oplopen. Een reisverzekering zorgt ervoor dat jij dan niet voor deze kosten opdraait. Sluit je reisverzekering af voordat je op vakantie gaat.

Annuleringsverzekering

Met een annuleringsverzekering kun je een financiële vergoeding krijgen wanneer je niet op vakantie kunt gaan door een onvoorziene gebeurtenis. Dit kan zijn bij ziekte van jezelf of bij ziekte van een familielid. Bekijk, voordat je een annuleringsverzekering afsluit, de polisvoorwaarden die bij deze verzekering passen om te kijken wanneer je een vergoeding krijgt en wanneer niet.

Doorlopende- en kortlopende reisverzekering

Bij reis- en annuleringsverzekeringen heb je keuze uit doorlopende en kortlopende verzekeringen. Doorlopende verzekeringen zijn handig wanneer je vaker per jaar op reis gaat. Je bent dan het hele jaar verzekerd. Ga je een of twee keer per jaar op vakantie, kun je beter voor een kortlopende verzekering kiezen. Een kortlopende verzekering moet je dan per vakantie afsluiten, wat voor sommige mensen een nadeel is.

Met een reisverzekering ben je verzekerd tegen materiële- en immateriële schade tijdens je vakantie. Door middel van een reisverzekering ben tijdens je vakantie overal ter wereld verzekerd. Annuleringsverzekeringen zorgen ervoor dat wanneer je door een onvoorziene gebeurtenis niet op vakantie kunt gaan, dus je thuis moet blijven, je verzekerd bent voor de annuleringskosten.