Skip to main content

Is het jouw grote droom om een campervakantie te maken en ben jij van plan om binnenkort een camper te huren of een goedkope camper te kopen, zodat jouw droom werkelijkheid kan worden? Bij op reis gaan met een camper komt veel kijken. Zo moet je weten waar de reis naar toe gaat, hoe de camper werkt en waar je mag overnachten. Wij geven je vijf tips voor een ontspannen vakantie.

Een camper huren of een goedkope camper kopen?

Ga jij op vakantie met een gehuurde camper? Vraag dan altijd na wanneer de camper voor het laatst gecontroleerd is. Twijfel je over de staat van de camper of vind je het geen fijn idee om met de camper van een ander op vakantie te gaan? Dan is het aan te raden om een goedkope tweedehands camper te kopen bij een camperbedrijf. Veel mensen zijn bang dat de kosten van een camper kopen hoog uitvallen, maar er zijn ook veel goedkope campers te vinden. Ben jij op zoek naar een goedkope camper? Dan is een tweedehands camper iets voor jou. Tweedehands campers zijn goedkope campers in goede staat. Door een goedkopere tweedehands camper te kopen is de camper echt van jou en weet je zeker dat de camper in goede staat is. Met een tweedehands goedkope camper kan jij de camper inrichten zoals jij wilt en alsnog voor een relatief laag bedrag onbezorgd op campervakantie gaan.

Het belang van een campercheck

Voordat je kunt starten met jouw camperreis, is het belangrijk dat de camper gecontroleerd wordt. Tijdens de zogeheten campercheck worden alle voorzieningen en de technische staat van de camper streng gecontroleerd. Een campercheck moet altijd worden uitgevoerd door een professioneel camperbedrijf.

Goed op de hoogte

Wil jij op reis niet voor onaangename verrassingen komen te staan? Dan is het belangrijk dat je goed op de hoogte bent van de afmetingen en het gewicht van jouw camper. Door goed te weten hoe hoog, breed, lang en zwaar jouw camper is kunnen problemen en vervelende situaties voorkomen worden. Ben je bang dat je de afmetingen van jouw camper gaat vergeten? Plak dan een briefje met deze informatie op het dashboard.

Tanken

Ga jij op reis naar een afgelegen gebied? Controleer dan voordat je op reis gaat waar je tankstations kunt vinden en tank de camper af voordat je een afgelegen gebied intrekt. Door op de hoogte te zijn van de aanwezige tankstations voorkom je dat je stil komt te staan in een afgelegen gebied.

Overnachten

Met een camper kan je op veel plekken overnachten. Naast campings zijn er door heel Europa camperplaatsen te vinden waar je gratis of tegen een kleine vergoeding de nacht kunt doorbrengen. Het is aan te raden om jouw reis van te voren enigszins uit te stippelen en daarbij ook te kijken of er voldoende overnachtingsplekken in de buurt zijn. Zo weet je zeker dat je elke nacht een veilige plek hebt om te overnachten.