Skip to main content

Op reis gaan is fijn! Even weg van het werk, de drukte en je collega’s… Tenminste… tenzij je leidinggevende (of zelf) beslist om met collega’s op reis te gaan. Vandaag geef ik je vijf tips als je op reis gaat met je collega’s!

Spreek van tevoren een keer met elkaar af

Het is belangrijk om je collega’s te leren kennen buiten het werk om, vooral als jullie dadelijk voor een bepaalde tijd op elkaars lip zitten. Zo kan je alvast de sfeer proeven voordat jullie samen op reis gaan. Besluit een keer samen uiteten te gaan of bezoek samen een voetbalwedstrijd. Kortom, leer elkaar een beetje kennen zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Houd het professioneel

Ook al zouden sommige collega’s best je vrienden kunnen zijn, verwar een incentive reis niet met een vakantie. Zeg en doe geen dingen die je op kantoor ook niet zou doen. Deel bijvoorbeeld geen vertrouwelijke details en pas op met alcohol. Zo voorkom je ongemakkelijke situaties als jullie weer hard aan het werk zijn.

Vergeet niet aan jezelf te denken 

Het kan zo voorkomen dat jij een interesse hebt die jouw collega niet deelt. Een perfect excuus om eens wat tijd voor jou alleen in te plannen. Daarnaast is het ook belangrijk dat je geniet tijdens je reis, het is immers ook jouw feestje!

Maar vergeet óók niet om aan je collega’s te denken

Jullie zijn een team met hetzelfde doel, daarom is het belangrijk om goed samen te werken. Dit geldt niet alleen voor werk gerelateerde items op de agenda, maar ook voor de klusjes. Help elkaar te herinneren om op een bepaalde tijd op te staan. Als iemand te laat is, ook al is het voor iets simpels zoals een drankje doen, bel diegene dan op om het na te controleren. Je collega zal dit waarderen, wat weer voordelen heeft op het kantoor.

Maak een vakantie-pot of ‘wie betaalt wat’

Je hebt hoogstwaarschijnlijk geen gezamenlijke rekening met je collega’s. Maak daarom een vakantiepot voor de gezamenlijke kosten. Vergeet daarbij niet om duidelijke afspraken te maken. Wie beheert de pot en welk bedrag moet er worden ingelegd?

Een andere optie is een ‘wie betaalt wat’ aanmaken. Wie betaalt wat is een handige app, waarbij je je collega’s kunt toevoegen. Mochten er gezamenlijke uitgaven zijn, dan kun je invoeren wie er heeft betaald en wie er gebruik van heeft gemaakt. Stel: je bent met zijn 6e en slechts 3 van de 6 hebben ergens gebruik van gemaakt, dan selecteer je allen die drie namen. Handig toch? En door goede afspraken te maken, krijg je pluspunten bij je collega’s!

Ben jij al eens op een incentive reis geweest met je collega’s en heb jij tips? Wij zijn erg benieuwd naar jouw ervaringen!