Skip to main content

Is het altijd al een droom van je geweest om naar Afrika te gaan voor een onvergetelijke reis? In dat geval kan het de moeite waard zijn om alvast aan de voorbereidingen voor deze reis te beginnen. Door de reis ruim voor vertrek te boeken heb je alle tijd om de mooiste bezienswaardigheden uit te zoeken, om je vaccinatie op tijd te halen en niet onbelangrijk, om van de laagste prijs te profiteren. Des te eerder je de vliegtickets naar Afrika boekt, des te voordeliger zal je reis in veel gevallen ook zijn! Naarmate het aantal plekken in het vliegtuig beperkter wordt, zal ook de prijs van deze laatste plekken oplopen. Datzelfde geldt voor de kamers binnen hotels, appartementen, enzovoorts.

Wees je bewust van de risico’s en tref voorbereidingen

Afrika als continent en in het geval van Zuid-Afrika als land, zijn duidelijk minder ontwikkeld dan Nederland of België. Dit maakt dat het belangrijks is om je te beseffen welke risico’s je loopt als je deze plekken bezoekt. Voor de lokale bevolking zal direct opvallen dat je vanuit een rijker land komt, met alle risico’s van dien. Zoek vooraf uit welke landen, steden of wijken het beste vermeden kunnen worden. Wil je deze plekken toch bezoeken? Doe dit dan altijd met een lokale gids om geen onnodig grote risico’s te nemen. Een gids spreekt de taal en weet waar hij wel en niet kan komen.

Maak vooraf een reisplan voor je reis door Afrika

Om geen van de mooiste plekjes in Afrika te vergeten is het verstandig om vooraf een reisplan op te stellen. Zoek op internet naar reisverslagen van andere toeristen die door Afrika zijn getrokken. Wat waren hun mooiste ervaringen? Naar welke plekken zouden zij nog eens terug willen gaan? Enzovoorts. Op basis van deze informatie kun je een plan voor je eigen reis door Afrika opstellen.