Skip to main content

Olie meenemen op vakantie? Mag dat?

By 11 april 2019Topbestemmingen

Mocht jij olie mee willen nemen op vakantie dan is de vraag nog maar of dit mag. Het is niet perse drugs, de douane kunnen dit wel zo zien. Het kan namelijk gebruikt worden om medische redenen. Voor sommige mensen kan het namelijk een hulpmiddel om zonder pijn, spasmes of andere vervelende ziektes op vakantie te kunnen gaan. In dit artikel wordt er gekeken of er THC-olie en CBD-olie mag worden meegenomen naar het buitenland.

THC-Olie op vakantie

Allereerst zou je er misschien voor kiezen om THC-Olie mee te nemen. Alleen mag deze niet zomaar mee naar het buitenland. In de THC-Olie zit namelijk een stof genaamd: delta-9-hydrocannobinol. Deze stof valt onder de Opiumwet en staat ergens boven aan de lijst bij harddrugs. Daarnaast is het al helemaal af te raden om eigen gemaakte THC-Olie mee te nemen, omdat deze niet geregistreerd staat. Wil jij wel THC-Olie mee willen nemen dan moet dit van de apotheker zijn. Er wordt ook aangeraden om een bewijs van de huisarts mee te nemen dat jij de olie mee mag nemen.

CBD-olie mee nemen op vakantie

Olie waar alleen cannabidiol in zit, ook wel CBD-olie, mag je gewoon mee nemen op vakantie. De reden is dat canabidiol geen illegale stof is en dus niet op de Opiumwet staat. In sommige landen zijn de regels echter wel anders. Daarvoor wordt er aangeraden of de olie die jij mee wilt nemen ook verkocht wordt in het land waar je naartoe wilt gaan. Mocht dit het geval zijn dan is het geen probleem, anders zou je even contact op moeten zoeken met de douane van dat land. Je komt met CBD-olie in ieder geval wel langs de Nederlandse douane.

Tip: Neem de CBD-olie wel mee in je normale tas en niet in de handbagage. Dit kan onenigheid bij de douane voorkomen.