Skip to main content

Mooie witte stranden in Zuid-Europa; onze top 4

By 13 december 2021Reisadviezen

Witte zandstranden vind je onder meer op Aruba, op de Malediven en op de Filipijnen. Wist je echter dat je dichter bij huis ook meerdere, prachtige witte zandstranden vindt? Als je hier wel oren naar hebt, raden wij je aan om onderstaande top 4 door te nemen. De vier stranden die hieronder besproken worden, zijn de mooiste witte stranden van Zuid-Europa.

Sidari – Corfu

Op het Griekse eiland Corfu vind je meerdere fraaie stranden. Het mooiste strand is zonder twijfel Sidari. Dit strand is bijzonder klein, aangezien het tussen twee rotswanden inlegt. Volgens de mythe vind je de liefde van je leven, indien je door de twee rotsen heen zwemt. De prachtige rotsen vormen in ieder geval een fraai contrast met het zandstrand. Ook de turquoise kleur van het water valt bij dit zandstrand dírect op.

NavagioZakynthos

We blijven nog even in de Griekse sfeer. Ook op het eiland Zakynthos vind je namelijk prachtige witte zandstranden. Onze absolute favoriet is Navagio Beach. Niet alleen de naam van dit strand is prachtig, maar de ligging. Wist je bovendien dat dit één van de bekendste stranden ter wereld is? Bij dit strand vind je namelijk een aangespoeld scheepswrak; het strand staat daardoor ook wel te boek als Shipwreck Beach.

Playa San Miguel, Ibiza

Ook in Spanje vind je tal van prachtige witte zandstranden terug. De meeste zijn het er echter wel over eens; bij het eiland Ibiza vind je het mooiste zandstrand van Spanje terug. Dit zandstrand draagt de prachtige naam ‘Playa San Miguel’. Dit strand is niet alleen bijzonder fraai, maar is ook nog eens behoorlijk rustig. De echte toeristen hebben dit strand namelijk nog niet ontdekt.

Marina di PescolusePuglia

De Malediven van Puglia; dat is de bijnaam van dit prachtige zandstrand in de regio Puglia. Dit zandstrand is vrij lang en wordt bijgestaan door prachtig azuurblauw water. Als je stappen in dit water zet, blijf je je voeten zien; het water hier is gewoon heel helder. Bovendien geniet je van heerlijk weer in Puglia, zéker in de zomerperiode is het hier prima vertoeven.