Skip to main content

Reizen met een camper. Voor de ene persoon is het de hemel, voor de andere de hel. Je houdt ervan of je haat het. Douchen in een veel te kleine ruime, geen luxe toilet, altijd maar onderweg, nooit weten waar je ’s avonds slaapt. Natuurlijk heb je op die factoren wel een zekere invloed. Je kunt een extreem grote camper aanschaffen met een grote douche en een goed toilet, weinig rijden en de campings vooraf plannen, maar voor veel mensen is het reizen met een camper een vorm van back to basic. Terug naar waar het om draait: lekker voor jezelf zorgen met zo weinig mogelijk luxe. Je komt op plekken waar je anders niet snel zou komen omdat er simpelweg geen campings in de buurt zijn. Met de camper door de Verenigde Staten dwalen, alle meren afrijden in Canada of rendieren spotten in Scandinavië. Het behoort allemaal tot de mogelijkheden!

Kopen of huren?

Je kunt een camper kopen, maar campers zijn duur. Mocht je dat geld niet hebben of er niet voor over hebben, dan kun je een camper huren. Je hebt dan verder geen zorgen over de camper en zit niet met de hoge aanschafkosten. Bovendien is dit de ideale manier om uit te vinden of het reizen met een camper überhaupt iets voor jou (en je naasten!) is.

Het huren van een camper kan al voor enkele tientjes per dag. Let wel goed op welke luxe je precies vereist. Als je houdt van terug naar de basis, dan word je wellicht niet gelukkig van een superluxe camper, en als je graag wat luxe hebt dan ga je voor geen geld zitten te creperen in een oude Volkswagen T2, wat een ander juist weer wel ideaal vindt.

Kortom: zoveel mensen, zoveel wensen. Zorg dat je een camper vindt die bij jouw wensen aansluit en je kunt een prachtige vakantie tegemoet zien!