Skip to main content

Met deze tips ga je zonder ongemakken je vakantie door

By 5 april 2019Reisadviezen

Tijdens een vakantie wil je vanzelfsprekend voornamelijk kunnen genieten. Geen zorgen over je werk, geen zorgen over je kinderen en vooral geen zorgen over je eigen gezondheid. Hoe voorkom je dat je tijdens de vakantie te maken krijgt met lichamelijke ongemakken? Of wat moet je doen, om hoge medische kosten in het buitenland te voorkomen? In dit artikel geven we een aantal handige tips, die je kunnen helpen om de vakantie zonder ongemakken door te komen. Welke voorbereidende maatregelen neem jij altijd?

 

Tip 1: breng een bezoek aan je tandarts voor vertrek

De beste tandarts uit Schiedam raadt mensen aan om voor hun vakantie, zeker wanneer deze meerdere weken duurt, langs de tandarts te gaan. Er is niets vervelender dan het moeten ondergaan van een behandeling in het buitenland. Je weet immers niet of een tandarts te vertrouwen is, hoeveel ervaring een tandarts heeft, enzovoorts. Verstandiger is het om die reden, om je jaarlijkse controle net voor de vakantie in Nederland uit te laten voeren. Mogelijk heb je een gaatje, die je nu nog niet voelt. Door het gaatje te laten behandelen, krijg je hier tijdens de vakantie geen last van. Het bespaart je veel pijn tijdens je vakantie!

Tip 2: zorg voor voldoende zonnebrand

Zelfs wanneer je huid al een beetje bruin geworden is op de eerste zomerdagen, blijft het belangrijk om jezelf in te smeren. Op deze manier ga je onder meer huidkanker tegen. Daarbij is het bepaald niet prettig om tijdens de vakantie ernstig te verbranden. Het kan je een naar gevoel geven, wat vaak al snel enkele dagen blijft hangen. Daarbij kun je de dagen die volgen niet direct in de zon zitten. Je bent zodoende genoodzaakt om altijd een shirt te dragen, of steeds in de schaduw te blijven.

Tip 3: sluit voor vertrek een reisverzekering af

Ook is het raadzaam om voor vertrek naar je vakantiebestemming een reisverzekering af te sluiten. Wanneer je niet meer dan twee tot drie weken per jaar in het buitenland verblijft, is een kortlopende reisverzekering vaak voldoende. Mocht je langer in het buitenland verblijven, dan kun je beter voor een doorlopende reisverzekering kiezen. Een doorlopende reisverzekering heeft een lagere premie, maar loopt logischerwijs het hele jaar door. Een reisverzekering dekt je tegen de hoge medische kosten voor behandelingen in het buitenland. Ook diefstal in het buitenland valt vaak onder deze verzekering. Naast een reisverzekering kan ook een annuleringsverzekering interessant zijn.

 

Tip 4: neem stevige wandelschoenen mee

Tijdens een vakantie in het buitenland wil je wellicht mooie wandeltochten kunnen maken. Het is verstandig om stevige wandelschoenen mee te nemen, zodat je blessures aan je enkels of voeten voorkomen. Zeker in de bergen heb je met normale schoenen doorgaans niet voldoende grip. De kans op uitglijden is zodoende groot! Met wandelschoenen en eventueel een wandelstok verklein je de kans op ongelukken. Daarbij loopt dit veel lekkerder op oneffen ondergronden. Vergeet niet om bijpassende wandelsokken aan te schaffen. Deze sokken zorgen voor een goede afvoer van zweet.